Ingen gillar kantareller lika mycket som jag gör
Att äta mat med kantareller är som att äta efterrätt. Och det beror inte på att det är en av få gånger som det verkligen inte snålas med smör och grädde, nej, det beror istället på att kantareller är så ruskigt gott. Godare än all efterrätt, godare än nästan all annan mat och snudd på (men bara nästan) godare än nybakt bröd. Med andra ord är jag inte förvånad över att kantarellsåsen som vi åt till färsk pasta var fantastiskt god, inte det minsta förvånad.
Pasta med kantarellsås
Stek finhackad gul lök och/eller tunt skivad purjolök mjuka i lite smör. Rör ner finhackade kantareller (frysta som tinats går bra), ju mer kantareller desto bättre. Salta, peppra och tillsätt lite extra smör. Häll över 2-3 dl grädde och låt kantarellsåsen småputtra, smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Smula ner torkad timjan och tillsätt även en rejäl näve färsk persilja som grovhackats. Servera kantarellsåsen till färsk pasta för två.
Alla kantareller på pickipicki
Inlägg med kategori kantarell
7 kommentarer till “Ingen gillar kantareller lika mycket som jag gör”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mmmmums! De gula kantarellerna är slut i min frys men det finns trattisar kvar. Hurra, nu kan jag laga Tinas pasta med kantarellsås!
Hälsningar från fröken Dill
jag älskar också kantareller, speciellt smörstekta på en bit bröd. oj, vad gott det är. beroendeframkallande!
Fröken Dill: Eller trattkntarellsoppa!!! :-)
Charlotta: Ja, så sant!
Du verkar vara ett riktigt fan av Helmer Ringströms porslin! Det gör sig väldigt bra på bilderna också. Har precis hittat denna utomordentligt trevliga blogg och är säker på att jag återkommer. Ha! Jag är en riktig svamphund som nosar fram alla kantareller :)
Svamphunden: Jag är ett stort fan av att fynda fina loppistallrikar, den saken är klar! :-) Kul att du gillar att plocka svamp, det gör jag med. (Och jag nosar mest där jag sen tidigare år vet att svampen finns)
Jo jag!!! Jag håller helt med dig, kantareller är bättre än den bästa dessert! Bor i Canada nu och här är det inte så ofta man kan få tag på färska, men får stilla mitt behov med frysta och på burk. Får hoppas det blir ett bra svampår i Sverige så jag kan fylla på förrådet nästa gång jag åker hem..
Godast av allt är nog det enklaste, en macka med gräddstuvade eller färska smörstekta.
Kaksmular: Jag förstår att du längtar. Och visst är en kantarellsmörgås bland det godaste av allt, jag håller med.