Himmel och fläderpannkaka!
Man kan tro att det råder fläderfeber i det röda köket. I veckan har jag hunnit med både att koka (och frysa) flädersaft liksom att tillverka omgång II av fläderbubbel (dubbel sats). Ikväll toppade vi fläderveckan med att äta fläderpannkaka på balkongen, himmel så gott! För att ni inte ska tro att jag har för mycket tid över (det har jag inte), så låter jag för säkerhets skull bli att tala om hur många av den gångna veckans timmar jag ägnat åt att jaga fläder. Det vill säga fläderbuskar där man kan plocka med sig fläderblommor hem, utan att skämmas. Fördelen med fläderpannkaka jämfört med bubbel/saftkok är dock att det inte krävs så många fläderblommor. Med andra ord är det helt okej att palla grannarnas fläder just för detta ändamål, jag lovar.
Fläderpannkaka
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smält smör
en nypa salt
fläderblommor
Skölj fläderblommorna. Vispa äggen tillsammans med mjöl och mjölk, tillsätt smör och salt. Låt pannkakssmeten stå kallt en stund. Häll upp smet i stekpannan och lägg genast i en fläderblomsklase med blommorna vända nedåt i stekpannan. Klipp bort skaften. Stek och vänd sedan pannkakan på vanligt vis. Pannkakorna serveras förslagsvis med färska jordgubbar.
Klara
Färdiga
Gå
16 kommentarer till “Himmel och fläderpannkaka!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh vad det ser gott ut då! Nu ska vi genast ge oss och palla fläder! / Jojo
Jojo: Ja, skynda, skynda! :-)
åh jösses, det där ser ju helt fantastiskt ut! snacka om vinnande kombination, fläder och pannkakor (två av de bästa sakerna jag vet!)
Charlotta: En vinnande kombination är en klockren beskrivning!
Spännande! Låter underbart gott.
Cecilia: Testa vetja! Jag har förresten varit inne och spanat på dina cupcakes, ljuvliga är bara förnamnet!!
Svar: Åh, tack för en uppmuntrande kommentar – den mottogs glatt :) Och tack för ett väldigt spännande recept på fläderpannkakor – det ska jag absolut prova! Kram!
Josefin: :-)
Tack för detta tips! Jag har gått omkring i veckor och längtat efter fläder, men var för lat för att göra saft. Igår gjorde jag dessa som enkel lyxlunch och det var fantastiskt gott!
Länkar från min blogg så fler får chansen att prova!
Wow, de ser helt fantastiska ut! Oj vad jag blev sugen på pannkakor.
Kram
Ellen: Vad roligt att du gillar fläderpannkakorna. Synd att flädern blommar så kort tid, hade kunnat tänka mig att göra fler pannkakor i sommar!
Helena: Äter man inte pannkakor i Thailand? :-)
[...] i det. Därför blev jag himla glad när jag hittade ett annat flädertips hos Tina på pickipicki: Fläderpannkakor går enkelt att göra, kräver inte så många blommor och ger minst lika mycket smak och [...]
Vilken fin klänning (?) du har på de här bilderna! :) Och vilken spännande smak på pannkaka :)
Emma: Tack! Fast det är faktiskt ingen klänning, en tröja dock! :-)
[...] träd Tappa björksav Granskottssirap Köttbullar med granskott och enbär Himmel och fläderpannkaka Fläderbubbel En sallad med almfrön Publicerad i naturen, ogräs | Inga kommentarer [...]
[...] doppar du en blomklase i den, låter sitta kvar och klipper bort det gröna. Recept hittar du här hos Tina. – Garnera tårtan med färska blommor, de är helt ätliga. – Spara några blommor på trädet och [...]