Ska vi byta blommor med varann?
den 19 maj 2012, kl 08:08
Låt säga att jag skulle ta ogräsburken och ge mig ut på ogräsjakt, vad skulle ni tipsa mig om att fynda i naturen och vilka recept/idéer får jag inte missa? Vi kan väl göra en deal, jag påminner er om några av pickipickis bästa naturens-skafferi-tips och ni tipsar mig om era? Säg ja!
Ogräs på backen
Nässelpesto och nässelrisotto
Nässelsoppa
Ogräsblinier
Myggmedelssnapsen
Älskade träd
Tappa björksav
Granskottssirap
Köttbullar med granskott och enbär
Himmel och fläderpannkaka
Fläderbubbel
En sallad med almfrön
Päron i flaska
14 kommentarer till “Ska vi byta blommor med varann?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Maskrosor förstås! Men inte enbart bladen utan även knopparna! Det här lagade jag igår: http://vegologi.blogspot.se/2012/05/pasta-med-maskrosknoppar-och-sparris.html
Jag läste en gång ett recept där dom gjorde maskrosplättar. Man gjorde bara en vanlig pannkakssmet, doppade maskrosknoppen i smeten och stekte den sen i syndigt mycket smör.
Nu är det ju visserligen inte riktigt dags än men när det vankas nypon så blir det nyponmarmelad och syltade nypon för vår del i år.
Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
Ha en härlig kväll!
Kram, Lisa
Rasmus: Du kan konsten att ta till vara på allt som växer, det är fint det! Tack för maskrostips!
Hilda: Åh, det måste jag prova!
Mårtenssons kök: Och soppa! :-)
Lisa: Kul, tack för länk!
Det är väl nu man kan börja skörda blad om man vill göra örtte. Själv funderar jag på att gå ut och plocka lite hallonblad att göra örtte av. Det sägs att hallonbladste innehåller oxytocin, vilket kan hjälpa till att få igång en (efterlängtad) förlossning.
Johanna: :-) Eller kanske göra som sist, fylla magen med så mycket grillat att en bebis helt enkelt inte får plats? http://www.pickipicki.se/2009/05/ikvall-skalar-vi-i-fladersaft-pa-balkongen/ Mitt datum har ju passerat för länge sedan, 22:a kanske vore något? Kram
I Majas klimatmat tipsar hon om bröd med nässlor i. Sedan kan du även stuva nässlor på samma sätt som man kan stuva spenat. Just nu plockar jag tusensköna och violer och dekorerar mina sallader med.
Varför inte bli vän (eller åtmnstone äta upp) den hatade kirskålen:
http://skullalundstunder.wordpress.com/2012/05/20/kirskalspaj/
Elina: Tusensköna och violer i salladen låter för fint för att vara sant!
Skullalundanna: :-) Tack för receptlänk!
Löktrav är en annan av mina favoriter. Den växer ofta i stora klungor lite här och där. Smaken är lite lök- och vitlöksaktig och riktig god. Den är perfekt att använda i sallader eller göra pesto eller vinägrett på, som här: http://vegologi.blogspot.se/2010/05/farskpotatissallad-med-rostad-paprika.html
Löktrav har jag aldrig hört talas om tidigare, vad spännande!
Tina, du har säkert sett löktrav många gånger utan att veta vad det är. Den är väldigt vanlig. Här är lite mer info: http://www.naturochtradgard.se/atbart_i_rabatten_loktrav.html
Rasmus: Känner inte igen på rak arm, men ska börja hålla utkik! :-)