Hur det gick sen

den 22 april 2011, kl 10:58

Vi tappade björksav på det här viset:
1. Först och främst ska det inte vara tjäle i marken och björken ska ännu inte ha fått löv. Välj en gren som är av ungefär fingertjocklek och skär ett snett snitt. Det ska börja droppa sav på en gång. Knyt fast en välj rengjord flaska.

2. Ju grövre gren, desto fortare droppar det. Vi hängde upp flaskorna mitt på dan, på kvällen var knappt halva flaskan fylld.

3. Sen kan det hända att man får storhetsvansinne och hänger upp flaskor i var och varannan björk. Flaskorna kan tömmas vartefter. Björken läker sig själv, med andra ord slutar det droppa efter ett tag (en knapp vecka).

4. Skål vetja!

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “Hur det gick sen”

  1. Sanna kl 11:05, den 22 april 2011

    Så himla flådigt, vill också ha. Glad påsk på dig.

  2. Kajsa kl 11:16, den 22 april 2011

    Oj! Dricker man saven bara som den är? Jag trodde man skulle hålla på och greja med den först. Smakar det björk? :)

  3. Emmy kl 11:35, den 22 april 2011

    Jag är inte heller bevandrad i det här med björksav. Man dricker det som det är?
    Ser väldigt fint ut med flaskorna i träden. Trädgårdspynt som dessutom ger skörd!

  4. frida kl 12:23, den 22 april 2011

    jag har aldrig druckit björksav, hur smakar det egentligen?

  5. Ann-Louise kl 12:52, den 22 april 2011

    Koolt! Jag blir självklart oxå nyfiken på hur det smakar?!

  6. tina kl 16:11, den 22 april 2011

    Sanna: Glad påsk Sanna!

    Kajsa och Emmy: Man kan dricka den precis så som den är, det gjorde vi. Jag har tänkt baka bröd på en del av det vi inte drack upp!

    Frida och Ann-Louise: Ja, hur smakar det egentligen? Som vatten med en söt ton av…björk? :-)

  7. Hanna kl 17:05, den 22 april 2011

    Coolt! Tankarna vandrade till Pippis sockerdricke-träd när jag såg bilderna!

  8. Mårtenssons kök kl 17:34, den 22 april 2011

    Tänkte precis som Hanna gjorde vi, det andas ju Pippi Långstrump lång väg, eller kanske Picki Långstrump man ska säga!

    Glad påsk på dej,
    Anki o Håkan

  9. Martina kl 18:46, den 22 april 2011

    Spännande! Glad Påsk på dig!

  10. tina kl 09:33, den 23 april 2011

    Hanna: :-D

    Anki och Håkan: Picki Långstrump, finaste komplimangen hittills här på picki, gulle er! <3

    Martina: Glad påsk! :-)

  11. Ansibecki kl 10:16, den 23 april 2011

    Coolt! Jag tror jag har missat savperioden i år. Men det måste ju testas. Ska bli spännande att se hur det blir när du bakar på sav. Ha en fin påskafton!

  12. tina kl 22:51, den 24 april 2011

    Ansibecki: Det är tur att man får en ny chans varje år! :-)

  13. För ett år sedan | pickipicki kl 08:58, den 15 april 2012

    [...] ett år sedan tappade vi björksav. Är du nyfiken på hur vi gjorde? Titta in det här inlägget vetja. Publicerad i sav | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

  14. Ska vi byta blommor med varann? | pickipicki kl 08:17, den 19 maj 2012

    [...] träd Tappa björksav Granskottssirap Köttbullar med granskott och enbär Himmel och fläderpannkaka Fläderbubbel En [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen