Hurra för pickipicki idag!

den 3 augusti 2010, kl 10:29

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det pickipickis födelsedag. 3 år och 547 recept är värt att fira tycker jag. Hur vi firar på bästa vis? Bjud picki på ett recept i en kommentar vetja! Själv bjuder jag på mammans långpannekaka med hallon och röda vinbär. Den riktiga födelsedagspresenten återkommer jag till, men jag törs utlova att den kommer göra självaste Ernst Kirchteiger grön av avund. Det ni.

Långpannekaka med hallon
och röda vinbär
4 dl piimä (filmjölk)
2 dl socker
7 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 dl rapsolja
2 ägg
rejält med färska bär,
förslagsvis hallon och vinbär,
eller jordgubbar och rabarber
florsocker

Blanda samtliga torra ingredienser. Rör ner filmjölk och ägg. Häll smeten i en långpanna (smord eller med bakplåtspapper). Täck kakan med bär. Grädda i 200 grader i ungefär 20 minuter (tiden beror på bären, håll koll på kakan så att den inte bränns). Pynta med florsocker när kakan svalnat.


Lokal snöby, Ylöjärvi 27/7 2010

Skriv ut inlägg

40 kommentarer till “Hurra för pickipicki idag!”

  1. Mikkan kl 10:40, den 3 augusti 2010

    Grattis Picki! :)
    Här kommer mitt bästa dessertrecept just nu: http://njutmaten.blogspot.com/2010/07/obruten-mark.html

    4 portioner:
    / 100g vit choklad / 1,5 dl vispgrädde / 1 nypa vaniljpulver (alt frön från en halv vaniljstång) / 125g mascarpone / 2 äggulor / 2 dl nötter / 2 dl jordgubbar /

    Separera äggen och lägg gulorna i en större skål. Vispa ihop dem lätt.

    Smält vit choklad i vattenbad. Vispa grädden rätt hårt med en nypa vaniljpulver (ej socker alltså, utan granulerad vaniljstång, finns att köpa i vanlig butik). Tänk på att grädden skall vara iskall när du vispar den, och att det alltid blir bäst med handvispad grädde snarare än när du gör det med elvispen. Varför? Därför!

    Rör den smälta chokladen kraftigt med äggulorna. Tillsätt mascarponen direkt och fortsätt vispa massan så fluffig och smidig som möjligt. Vänd ihop med den vispade grädden och låt stå kallt i ett par timmar.

    Hacka blandade nötter medelgrovt (t ex hassel-, pecan- och valnötter). Finskiva jordgubbarna. Varva jordgubbsskivor med nötsmul och vitchoklad-mousse-créme och toppa det hela med lite färska lavendelblommor*.

  2. Åsa kl 10:49, den 3 augusti 2010

    Grattis, grattis!! Det är ingen dålig samling på bara tre år. Bra jobbat! Ser fram emot tre nya år med Pickipicki :-)
    Har lite ont om tid nu men får väl återkomma senare med recept.

  3. Tweets that mention Hurra för pickipicki idag! at pickipicki -- Topsy.com kl 10:57, den 3 augusti 2010

    [...] This post was mentioned on Twitter by Mikaela Mars, Tina. Tina said: Hipp hipp hurra, för pickipicki 3 år idag! Säg grattis med ett recept vetja: http://bit.ly/bEYT8h [...]

  4. Josefina kl 11:00, den 3 augusti 2010

    Grattis bästa och godaste picki! Jag länkar till en trevlig tårta ist för till mig eftersom jag har lite paus. Kakan/tårtan är en cheesecake med vit choklad som jag gjorde till midsommar förra året. Kram!

  5. frida kl 11:09, den 3 augusti 2010

    Hurra och grattis!! Jag är i semestermood fortfarande och har inga bra recept i huvudet. Funkar det med en försenad present nån gång när huvudet har börjat fungera igen?

  6. Anders Öhman kl 11:11, den 3 augusti 2010

    Stort GRATTIS från en nybliven ettåring.

  7. Hanna kl 12:21, den 3 augusti 2010

    GRATTIS picki!!! Bifogar en lank pa kladdkaksmuffins. Spritsa pa gradde och dekorera med bar sa blir de som sa bakelser att fira med! :)

  8. Hanna kl 12:22, den 3 augusti 2010
  9. charlie kl 12:58, den 3 augusti 2010

    Grattis picki på treårsdagen! :-)

  10. anna kl 14:41, den 3 augusti 2010

    Grattis picki ! Lycka till på stora pack-&städdagen :P

  11. Emmy kl 16:11, den 3 augusti 2010

    Grattis Pickipicki! Jag tycker Pavlovatårta täckt med citronkräm (på gulorna som blir över), vispad grädde och en massa färska bär passar perfekt när man vill fira på sommaren. Pavlovamarängen blir bäst om den får stå kvar i ugnen över natten så den blir härligt seg i mitten.

  12. Mian kl 17:26, den 3 augusti 2010

    Stort grattis!

  13. Kumminosten kl 18:43, den 3 augusti 2010

    Hurra för pickipicki! Hoppas den fortsätter finnas minst lika länge till – grymmare och finare blogg får man leta efter!

  14. Kumminosten kl 18:45, den 3 augusti 2010

    Just jag recept – sommarens favorit har varit grillad färskpotatis. Förkoka färskpotatis och grilla sedan klart den på grillen så smakar den lite bakat. Mkt mkt gott!

  15. kusinen kl 18:54, den 3 augusti 2010

    Hjärtliga gratulationer, hoppas ni har badat lite bastu för mig med!

  16. Linda kl 19:06, den 3 augusti 2010

    Grattis på treårsdagen och långpannekakan ser jättegod ut

  17. Therese Ö kl 19:44, den 3 augusti 2010

    Grattis!! Har en låda m. blandade sommarbär i frysen och med detta recept kan de äntligen få fylla sitt syfte. Återigen, gratulerar på 3-årsdagen!

  18. Anna B kl 20:52, den 3 augusti 2010

    Stort grattis, Tina!

  19. Johanna kl 21:00, den 3 augusti 2010

    Grattis på 3-års dagen pickipicki! Tänk att du redan har blivit så stor. Jag tror jag vet vad du ska få av mamma och pappa i födelsedagspresent, men jag säger inget :D

    Av Tumbaligan får du ett recept på snabb och god alltiettpotatissallad. Grundreceptet kommer från Under vaönötsträdet, men vi har ändrat lite. Koka 1 kg färskpotatis (och man behöver bara skala om man heter Robin). Blanda 0,5 dl majonnäs, 0,5 dl creme fraiche, en stor skvätt vinäger, en liten klick senap, salt och peppar samt massor utav hackad dill. Dela några hundra gram varmrökt lax i mindre bitar. Blanda allt. Klart!

  20. Emma kl 21:44, den 3 augusti 2010

    Du rockar, grattis!

  21. Martina kl 22:58, den 3 augusti 2010

    Hurra, hurra hurra!!

  22. Annelie kl 06:30, den 4 augusti 2010

    Grattis med stort G!

  23. Viktoria kl 07:35, den 4 augusti 2010

    Stort grattis – det är alltid lika roligt att läsa Pickipicki!

    Jag bjuder på en liten ricottacheesecake med nutella. Hallon ovanpå. Men då får du komma hit för de ligger inte på blogg.

  24. lina kl 08:17, den 4 augusti 2010

    Stort grattis och jag hoppas på många fler härliga recept!!! Jag bjuder på dessa syrliga bärrutor som passar perfekt att göra med de underbara röda vinbären.

    http://www.matsaklart.se/2009/08/syrliga-barrutor.html

  25. Tant Grön kl 08:59, den 4 augusti 2010

    Grattis på födelsedagen!

  26. Camilla kl 11:22, den 4 augusti 2010

    Grattis på 3 årsdagen! Vi har bloggat ungefär lika länge du och jag. :)
    Om du kikar in hos mig har jag bloggat om chokladcupcakes med kaffefrosting. Goda!
    Ha en fin dag.

  27. farmor kl 13:42, den 4 augusti 2010

    grattis på treårsdagen och tack för fina recept

  28. tina kl 22:55, den 4 augusti 2010

    Till alla: Tack för grattishälsningar och finfina recept. Ni är bäst! <3

    Kusinen: Apropå länken så har jag någonting här hemma som du inte tror att jag har..

    Johanna: :-O Du gör mig nyfiken!

  29. Bästa födelsedagspresenten! at pickipicki kl 09:07, den 5 augusti 2010

    [...] byggjobbare skötte sig exemplariskt, trots sommarhetta dagarna i ända. Lagom till pickipickis treårsdag stod den slutligen klar, uteköket med sjöutsikt som jag, jag menar pickipicki önskat sig så [...]

  30. sara kl 13:44, den 5 augusti 2010

    Grattis grattis! Du får det senaste från smetan, vitvinbärssylt: http://smetan.wordpress.com/2010/08/05/vitvinbarssylt/

    dels för att du efterlyste recept med vinbär förut, och dels för att jag är så förtjust i färgen på sylten att jag vill sprida den så mycket som möjligt :D

  31. tina kl 22:30, den 5 augusti 2010

    Sara: Tack för tips. De vita vinbär jag plockade hamnade i frysen. Det kanske får bli ett syltkok av dem!:-)

  32. Anna kl 12:23, den 6 augusti 2010

    Stort grattis så här lite i efterhand från Köpenhamn!
    :-)

  33. tina kl 20:54, den 6 augusti 2010

    Anna: Tack! Hälsa Köpenhamn från mig! :-)

  34. Erika - Bakglädje kl 16:33, den 9 augusti 2010

    Grattis!

    Mitt recept är en melonsalsa som passar utmärkt till grillat.

    Valfri melon i små bitar (ej vattenmelon)
    Sharlottenlök, finhackad
    Citronsaft
    Salt och peppar

    Blanda melon och sharlottenlök. Häll citronsaft över och salta och peppra.
    Kram Erika

  35. tina kl 09:15, den 10 augusti 2010

    Tack så mycket Erika. Och jag som köpte en melon igår, det passar ju finfint!

  36. Loulas Kök kl 22:05, den 10 augusti 2010

    Ett stort grattis från Loulas Kök!

  37. Emma kl 09:16, den 11 augusti 2010

    Ett stort gratis! :)

  38. tina kl 17:07, den 11 augusti 2010

    Tack, tack! :-)

  39. Gissa fredagsporslinet, igen | pickipicki kl 11:03, den 6 maj 2011

    [...] peng hittade två likadana koppar på en loppis i Norrtälje i somras. Vet ni? Receptet på kakan, hittar ni här Tweet Publicerad i gissa-fredagsporslinet | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

  40. Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki kl 10:42, den 30 juli 2013

    [...] Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa smacki-smacki Rödvinbärssnittar Rödvinbärschutney [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen