En dejt i det röda köket!

den 7 augusti 2010, kl 08:14

”Ett vackert och rejält surdegsbröd söker modern och kul soppa”, ja så löd min receptefterlysning på Twitter igår kväll. Och visst kan man lita på Anna, en av mina främsta matbloggsidoler alla kategorier. Har ni inte hittat till hennes Skånska Skafferi på Taffel än, så är det hög tid (apropå det så har jag alldeles snart tänkt återkomma i ämnet matbloggar-ni-absolut-inte-får-missa). Hursomhelst, innan jag visste ordet av så hade jag ett riktigt toppenrecept framför mig. Squashsoppa med parmesan, pyntad med blommor. Med kilovis squash i köket och en finfin bit parmesan i kylskåpet så var det här receptet precis vad jag letade efter. Och visst passade de bra tillsammans, brödet och soppan. Tur för dem, och för mig, att de garanterat kommer få tillfälle att träffas fler gånger.

Squashsoppa med parmesan,
pyntad med blommor
1 kg squash
8-10 squashblommor (pynt)
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
100 g parmesanost (parmigiano-reggiano, grana padano eller liknande)
6 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
olivolja
nymalen svartpeppar
ev lite salt

Skölj squashen och dela i grova skivor. Skala lök och vitlök, halvera schalottenlökarna. Lägg grönsakerna på en smord plåt, ringla över olivolja och strö över lite salt. Baka i 200 grader i mitten av ugnen i en halvtimme. Mixa därefter grönsakerna släta. Späd till lämplig soppkonsistens med grönsaksbuljong som kokats upp. Riv parmesanosten och tillsätt 2/3 till soppan.  Smaka av med salt. Skölj blommorna och låt dem torka på hushållspapper. Fräs dem kvickt i en stekpanna tillsammans med lite olivolja, salt och peppar. Pynta soppan med nymalen svartpeppar, parmesanost och squashblommor.
Receptet som helt och hållet är Annas är beräknat för 4-5 personer.


Klara

Färdiga

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen