Veggopytti med halloumi

den 12 augusti 2010, kl 09:07

Jag sneglade in hos Kari på Receptomaten häromdan, och såg att han lagade pyttipanna på LCHF-vis. Det vill säga med halloumi istället för potatis. Jag förstår tanken, men själv är jag alldeles för förtjust i potatis för just en sådan variant. Däremot, halloumi i pyttipannan! Så smart, varför har jag inte kommit på det tidigare? Igår kväll fick det därför bli en vegetarisk pytt med potatis, rödbetor, squash (den som aldrig tar slut), rödlök, paprika och halloumi. En färggrann skördefest helt enkelt. Och ja, halloumi i pyttipannan var bra, det gör vi igen.

Veggopytt med halloumi
Tärna kokt potatis och kokta rödbetor (eller morötter). Stek i lite rapsolja tillsammans med tärnad zucchini, paprika och rödlök i båtar. Salta och peppra. Tärna halloumi och stek för sig. Toppa veggopytten med den stekta halloumin, färska örter (ex persilja) och solroskärnor som rostats i en torr stekpanna.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen