Är citron på citron, lite kaka på kaka?
Ramlade över ett recept på citronkladdkaka för en tag sedan, och var tvungen att läsa namnet flera gånger! C-i-t-r-o-n-k-l-a-d-d-k-a-k-a! Är det det möjligt? Och visst var det ju det. En kladdig citronkaka helt enkelt. Allra godast är den om den får serveras kall tillsammans med lite lättvispad grädde. Har man som jag loppisfyndat porslin med namnet Citron (Rörstrand), serveras kakan med fördel på dessa tallrikar. Har man inte det, så tror jag bestämt att kakan är förtjusande fint fredagsfika ändå.
Citronkladdkaka
2 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl
pynt:
florsocker
vispgrädde
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt rivet skal och saft från citron. Rör ner vaniljsocker och smält smör. Vänd i vetemjöl. Häll smeten i smord form. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ungefär 35 minuter. Servera kakan kall, pyntad med siktad florsocker och tillsammans med lättvispad grädde.
Får det lov att vara lite fredagsfika?