Grönsakssoppa, jatack!
Igår kväll lagades det klassisk tunnbrödrulle i det röda köket. Visst var det gott, men jag blev mätt. Så jättemätt att jag inte förmår mig att lägga ut fotot här. Jag tänker mig att om jag ska påminnas om den där tunnbrödrullen varje gång jag öppnar pickipicki den närmsta tiden, så kommer jag inte kunna äta något under resten av veckan. Och det vore ju synd. Ur fotoarkivet har jag istället letat fram en bild på förra veckans grönsakssoppa. Om jag ska försöka hitta någonsomhelst likhet mellan en tunnbrödrulle och en tallrik grönsakssoppa, så är det att bägge bygger på enklast tänkbara recept, men jag tror att likheterna stannar där.
Enklaste grönsakssoppan
Dela rotfrukter (rotselleri, morot, palsternacka) i korta och lika stora stavar. Koka grönsakerna i god grönsaksbuljong. När rotfrukterna fått koka en stund, tillsätt purjolök och färsk (eller fryst) majs. När rotfrukterna är färdigkokta, smaka av med salt, peppar och timjan. Pynta med färsk persilja. Servera soppan med ett gott bröd och kanske lite hemgjord färskost.