En chockrosa rödbetspesto!

den 26 oktober 2010, kl 08:53

Jag hoppade en halv meter när jag vaknade imorse, och undrade varför mina händer var alldeles knallröda. Det är inte lätt att minnas rödbetsskalandet, arla morgon dagen efter. Men låt er inte avskräckas, tvärtom. Den  här chockrosa rödbetspeston skrevs in som en favorit bland vardagsrätterna i det röda köket igår kväll. Apropå rosa överraskningar så har Carl gjort pickifågeln fin för att hedra det rosa temat. Jag känner mig dock inte riktigt bekväm med detta, utan tycker att det ser ut som att min kära pickifågel fått ett släng av scharlakansfeber. Men vem vet, jag kanske vänjer mig innan veckan är slut. Hursomhelst, testa rödbetspeston, det är dagens tips.

Rödbetspesto

0,5 kg rödbetor
2 dl cashewnötter
2 dl creme fraiche
en bit parmesanost
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
salt och svartpeppar

Skala och koka rödbetorna i buljong tills de är mjuka. Sila av men spara buljongen. Mixa rödbetorna tillsammans med creme fraiche och nötter. Pressa i en vitlöksklyfta. Smaka av med pressad citronsaft, en nypa salt och svartpeppar. Späd ev med lite av buljongen för en lösare konsistens. Grovriv parmesanost och vänd ner innan servering. Servera till nykokt pasta, toppa med lite grovriven parmesanost.

Receptet är för 4 personer och originalvarianten som Tant Grön tipsade om återfinns på bloggen Provköket.

Fler pestovarianter
Klassikern med basilika och pinjenötter
En lite matigare pesto med sötmandel och sting

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen