Den rosa fisksoppan!

den 31 oktober 2010, kl 22:08

Ikväll tackar den rosa pickifågel för sig, och flyger iväg. Jag tyckte själv att jag satte ett högt tak i pickis insamling till Cancerfonden, men har ni sett på maken vad mycket pengar som ramlat in efter bara en vecka? Imponerande, minst sagt! Jag håller fast vid mitt löfte, maila mig så bjuder jag på middag i det röda köket som tack för att ni är så omtänksamma. Kanske i veckan som kommer? Insamlingen den får ligga kvar året ut. Apropå maten så föll den lika väl ut. Tänk att det finns så mycket rosa mat, och att så mycket rosa kan rymmas i ett och samma kylskåp samtidigt (jag ser redan fram emot nästa färgutmaning!). Vi möblerade om en del i veckomatsedeln, så sist ut blev kväll den rosa fisksoppan som Ida tipsade om. Ingen dålig avslutning på en rosa vecka, verkligen inte.

Sjögärdes Rosa Fisksoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater
2 msk chilisås
1/3 röd chili
1 dl vitt vin
1 burk creme fraiche
1 msk buljongpulver
400 g vit fisk
400 laxfilé
400 g oskalade räkor
1 burk kräftstjärtar
(eller musslor)
örter efter skafferi och smak
grönsaksbuljong
salt och vitpeppar
färsk dill

Fräs lök och vitlök. Tillsätt krossade tomater, chilisås, och örter efter smak. Smaka av med salt, peppar och chili, samt en rejäl sluring vitt vin. Låt småkoka länge, blanda sedan ner creme fraiche tills soppan antar en rosa skepnad. Lägg slutligen i fisk och skaldjur efter smak. Soppan är färdig när fisken är kokt, det tar bara några minuter. Avsluta med att ha i rejält med färsk hackad dill. Servera med aioli lite skaldjur samt rykande vitlöksbröd.

Kommentar till receptet: Ida skriver att fisksoppan är en stående favorit på en restaurang där hon tidigare jobbat. Måtten är uppskattade av Carl, som lagade soppan ikväll. Maten räckte till 6 portioner. Vi serverade soppan med vitlöksbröd, och  (rosa) rödbetsbröd.


Rödbetsbröd med (vit) quinoa

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Den rosa fisksoppan!”

  1. Helena kl 22:12, den 31 oktober 2010

    Vilken läskig färg bröden fick! Var de smaskens?

  2. tina kl 22:16, den 31 oktober 2010

    Helena: Läskig färg nej, däremot skulle du ha sett degen. Jag tordes inte lägga ut något foto på degen, för där kan vi prata om SUPER-läskig färg! :-) Gott var det hursomhelst! Kom förbi någon kväll i veckan om det är ensamt hemma!

  3. Josefina kl 08:50, den 1 november 2010

    mmm, vilken soppa. räkorna ser så goda ut där på toppen. fisk är bäst.

  4. tina kl 09:34, den 1 november 2010

    Josefina: Ja, fisk är faktiskt bäst! :-)

  5. mamman kl 11:47, den 1 november 2010

    Jag som haft förmånen att smaka på soppan och på brödet, kan intyga att det var jättegott, både och, soppan fyllig och mättande och brödet saftig och smaskens! Tack!

  6. Sofie Mumsfillibaba kl 13:45, den 1 november 2010

    Vilka underbart snygga bröd!!! Varit sugen på en rykande het fisksoppa ett tag nu så får nog bli i veckan!!

  7. tina kl 17:31, den 2 november 2010

    Mamman: Tack själv, för den fina efterrätten! Inbakt gino, det ska jag bjuda picki på vid tillfälle! :-)

    Sofie: Fisksoppa är en nog en av favoritsopporna faktiskt. Morotssoppan kommer tätt därefter!

  8. Maria kl 18:14, den 5 november 2010

    Vad glad jag blir, kul att du tycker det!

    Detta bröd alltså, så underbar färg :)

  9. tina kl 20:00, den 5 november 2010

    Maria: :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen