Lek mer med maten!
den 21 december 2010, kl 17:00
Om man leker med maten en söndagkväll, kan det hända att det bland annat resulterar i snudd-på-sushi i svensk tappning. En liten boll potatismos, toppad med färskriven pepparrot och en bit inlagd sill. Carl ruskade tvivlande på huvudet, men höll med om att det var otippat god plockmat i väntan på middag.
8 kommentarer till “Lek mer med maten!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hej!
Jag är i stort behov av nya stekpannor och undrar vilka du rekommenderar? Tack för en bra blogg!
Hälsningar Mia
Haha, vad kul! Pepparroten ersätter wasabin förstår jag :P
Hej Mia! Jag är faktiskt inte särskilt nöjd med våra stekpannor här hemma. Men jag har kastat ut frågan på twitter, hoppas att någon sitter på bra stekpanne-tips! :-)
Charlotte: Jamenvisst! Pepparrot är dessutom godare tycker jag. :-)
Klart man ska leka med maten!
Det är mitt bästa sätt för att utvecklas, att leka.
Bästa stekpannan är helt klart en välanvänd gjutjärnspanna med rundad botten enligt mig. Använd den varje dag och olja in direkt efter disk. Alla non-stick pannor blir med tiden skeva eller så blir ytan förstörd.
Svensk-sushi låter till och med godare än smutti-sushi :)
Håller fullständigt med Johanna i stekpannefrågan – gjutjärn slår allt. Vi har flera stycken i olika storlekar och inget klår det! Men köp inte en ny, leta hellre efter en välälskad panna på antiken eller loppisen. Då är den redan instekt och ”klar”.
Martin: Så sant, och så himla mycket roligare blir det också!
Johanna: Godare är sushismotti, absolut! :-D Gjutjärn ja, bästa pannkakorna blir det i gjutjärn med inte-snålt-med-smör!
Loba: Det ska jag nog göra i sommar, samtidigt som jag letar efter ett fint gammalt plättjärn!
Ha ha ha, vad skoj!