Signerat Carl
Tror ni att Tina överdriver mitt brödbakande? Icke! Statusen just nu är ett nytt bröd varje ny dag. Hur många hemmafrupoäng får jag för det? Jag testar mig igenom Pain de Martins recept, varvar med recept från Helena och emellanåt experimenteras det litegrann (men det ska bli mer av den varan!). Just dom här frukostfrallorna är ett av Martins recept, som så många av er tipsat om. Jag ger erat tips väl godkänt, det här är ett säkert kort för en bra söndagsfrukost.
Martins frukostfrallor, 6 st
50 g vetesurdeg
250 g vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl special
7 g salt
sesamfrön till pynt
Rör ihop alla ingredienser utom saltet. Låt degen vila i 30 minuter, rör sedan ned saltet. Täck degen med plast och låt den jäsa i 1-1½ timme. Stjälp upp degen och dela den i sex stycken bitar. Lägg bitarna på bakplåtspapper och ställ i kylskåpet över natten. På morgen penslar du frallorna med vatten och strör på fröna. Sätt in frallorna i 275 grader på baksten eller en plåt, sänk genast till 250 grader och grädda med isbitar i en form längst ner i ugnen i 15 till 20 minuter. Recept från Martins fina bok Surdegsbröd.
Publicerad i bakat, bröd, Carl-är-genial, surdeg | Kommentarer (6) Skriv ut inlägg6 kommentarer till “Signerat Carl”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Man kan aldrig få för mycket av gott nybakat bröd ;-)
Vi har bestämt oss idag för att prova att sätta en såndär surdeg, för första gången i vårt liv. Ska bli riktigt spännande, kanske vi oxå kan få såhär goa saker till frukost.
Så gott, brukar ofta baka efter Martins recept men tycker också att boken Bröd från Brunkebergs Bageri är en himla bra bok, kan verkligen rekommendera den, innehåller recept med och utan surdeg och jag brukar alltid lyckas med hennes bröd
hade varit fint om det här kunde smitta av sig på min carl! går det att klona annars, kanske?
Martina: Så sant, så sant!
Mårtenssons kök: Hurra! Bra initiativ! :-)
Linda: Tack för tips, den ska jag spana i. Jan Hedhs brödbok är också finfin, appropå tips på bra böcker med surdegsrecept.
Charlotta: Tveksamt. Men åtminstone min Carl blev många snäpp mer intresserad av brödbak efter att min fina köksmaskin flyttat in. Det kanske kan vara något? :-)
Håller med Jan Hedhs brödbok är bra, har hans två olika böcker om bröd och även 277 sorters kakor, han gör väldigt bra böcker, kanske skulle börja baka ur hans bok om småkakor, finns så mycket goda kakor i den :-)