Grillad polenta
Carl tog sitt uppdrag på större allvar än vad jag tänkt mig, när han i fredags gav sig iväg till affären för att handla något extra kul att grilla. Besvikelsen över att han kom hem med en påse polentamjöl(!), övergick ganska snabbt i ett hur-ska-detta-gå. Men det gick fint, och blev tillslut riktigt gott. Kul dessutom att kunna variera tabolehn och potatissalladerna emellanåt. Ibland är det tur att jag inte bestämmer allt här hemma.
Grillad polenta
Koka upp 7,5 dl grönsaksbuljong. Vispa ner 1,5 dl polenta och låt småputtra i 5-6 min. Smörj en form (ca 20*20 cm) med rapsolja. Häll därefter polentan i formen. Låt stå kallt. Skär i mindre bitar och grilla ca 10 min på varje sida. Ett tips är att använda någon slags stekspade för att lättast vända polentan på grillen (fastnar lätt).
14 kommentarer till “Grillad polenta”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Och jag har fortfarande inte provat att göra polenta. Nu blev jag ännu mer sugen!
Baconlindad sparris såg ju också smaskigt ut. För det är väl det eller ser jag fel? Kokar du sparrisen något innan eller hamnar den direkt på grillen?
Ser riktigt gott ut!
Har aldrig testat detta. Det ser riktigt gott ut.
Men åh vad gott det ser ut!! Måste prova snarast!!
Ungefär hur länge ska den stå kall innan grillning?
Om det var knepigt att vända polentan så kom min pappa på en grymt bra idé! Han hade samma problem med att vända halloumin, men det hela löste sig på ett mycket elegant sätt när han la halloumin i ett halster. Det måste väl funka för polenta också? :)
Grillad polenta har jag aldrig testat, men det ser allt gott ut
Ansibecki: Baconinlindad sparris är toppen. Späda fina sparrisar behöver inte förkokas. De på bilden förkokade vi i en minut cirka.
Hanna: Gott var det!
Yasemin: Testa vetja!
Linnéa: Den ska stå kallt tills den stelnar efter principen ju-längre-desto-bättre. Är man ute i god tid kan den gärna stå i kylskåp över natt. Vi som aldrig är ute i god tid fuskade och ställde den i frysen i en timme ca, det funkade det med.
Plommonet: Mja, det borde ju gå. Om inte halstret klämmer sönder polentan? Halster är toppen när det ska grillas, jag ska nog investera i ett sådant. Tack för tips!
Linda: :-)
Jag provade också att göra polenta för första gången igår, fast jag stekte i stekpannan. Oj, vad gott det blev. Med en god ost och tomater till! :)
Din tallrik såg väldigt god ut! :)
Tina N: Härligt! :-)
Detta blir ju perfekt! Jag köpte min allra första påse med polenta i förra veckan då jag skulle göra mina quinoa-majsmuffins och är på jakt efter just polentarecept. Dessutom ser det väldigt gott ut. :)
Ann-Louise: Länken funkar inte, men jag tror bestämt att jag har spanat in dina fina muffinsar! :-D
Vad smakar polenta? :)
Ikväll blir det äntligen dags att testa grillad polenta. Önska mig lycka till! :)
Victoria: Nu har jag funderat i flera dagar, men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska svara. Gott? :-) Testa vetja! Det går inte riktigt att beskriva!
Ann-Louise: Kul! :-)