Två favoriter till grillat
Vi är rätt enkelspåriga när vi grillar. Två tillbehör som så gott som alltid dukas fram när det vankas grillat är basilikaolja samt bönröran gjord på stora vita bönor. Basilikaoljan kan man trolla med, den är lika god att ringla över grillad kyckling som att blanda runt kokt färskpotatis i. Bönröran gör vi av bara farten. Det är en allt-i-allo-röra. Fungerar som dipsås, som god röra till grillad mat eller att bre på brödet, vips har man matiga utflyktssmörgåsar.
Basilikaolja
2 krukor basilika
1 liten vitlöksklyfta
0,5-1 dl oliv- eller rapsolja
lite salt
Mixa.
Bönröra
1 burk stora vita bönor
1,5 dl lätt creme fraiche eller liknande
0,5 citron
0,5 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Mixa bönor med creme fraiche och saft från en halv citron. Rör ner finhackad rödlök och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (24) Skriv ut inlägg24 kommentarer till “Två favoriter till grillat”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Låter ju som väldigt trevliga tillbehör! Ska jag prova till sommarens grillkvällar. Tack för inspirationen. :-)
Va gott det ska jag prova nästa gång vi grillar. Igår snöade det när vi skulle grilla men idag är det sol igen så vi hoppas på många goa grilldagar i sommar tack för så många goda recept Marie
Bönröran låter alla tiders!
Tycker att er ”enkelspårighet” är mycket bättre än min pappas – samma sorts färdigköpta grillolja och en köttbit. Kanske någon tomat. Potatis. Så ser det ut varenda gång! Men nästa gång kan jag kanske influera lite genom att prova denna bönröra – den låter riktigt intressant ;)
Det låter jättegott :-)
Vi brukar även göra coleslaw på rödkålssallad till grillat.
Gott det också :-)
Trevlig vecka.
/ Jenny
Gillar även jag båda dessa. Örtolja är så gott och smidigt att smaksätta allt möjligt med. Och bönröror av alla dess slag tycker jag om som tillbehör. Heja grillsäsongen!
Låter ljuvligt gott! I år ska jag verkligen försöka grilla så mycket som det bara går. :)
Den där bönröran låter ju helt fantastiskt god! Här grillas det så fort vi får chansen och vid nästa tillfälle får nog den här röran göra oss sällskap :-)
Låter gott! Olika bönröror är mina favoriter :)
Mums, låter som 2 riktigt goda tillbehör, måste provas.
Vad gott det låter! Basilikaoljan skulle man kunna testa! :)
Åh! Det låter supermumsigt! Ska provas!
Basilikaolja är verkligen gott och den där bönröran blir jag väldigt sugen på att testa!
Här blir det också väldigt enkelspårigt när vi grillar (oftast i alla fall). Barnförbjuden vitlökssås, tsatsiki eller guacamole. Provar köra ert spår nästa gång, vi har ju blivit nöjda de andra gångerna:)
Härliga tillbehör! Bönröran ska jag prova så fort grillen åker fram här, och basilikaoljan får agera smaksättare i någon härlig potatissallad. Ja, så får det bli!
Låter allt supersmarrigt :-)
Inga dåliga tillbehör!
Båda två låter som riktiga höjdare till grillat, mums!
Frida: Varsågod vetja!
Marie: Tack snälla du! Inte riktigt det majväder jag längtat efter. :-)
Hanna: Det är den!
Alexandra: Haha!
Jenny: Låter kalasgott, tack för tips!
Emmy: Heja, heja!
Ann-Louise: Jag med!
Karin: Kul! :-)
Katarina: Hur gör du dina?
Nina: Japp!
Matilda: Ja, det tycker jag såklart! :-)
Johanna: Fint!
Helena: :-)
Mårtenssons kök: Åh, era såser/röror låter finfina dom med!
Rebecka: Hurra för det!
Linda: :-)
Sofie: Nix!
Maria: Mums ja, testa vetja!
[...] tillbehör till grillat Bönröra och basilikaolja Tabouleh (libansesisk bulgursallad) Bönsallad Världens enklaste grillade sallad (halloumi och [...]
Jag lagade bönröran igår, mums! Hade ingen rödlök hemma, men det blev bra ändå. Den avnjöts som dippsås till ett knippe späda morötter.
Gillar din blogg skarpt! Särskilt glad blir jag när du lyfter fram finska delikatesser som mjöd och memma :)
Bönröran var så god, vi åt den ikväll till våra grillade revben – mums! Men lite förändring blev det eftersom det saknades lite… http://martenssonskok.blogspot.com/2011/05/grillade-revben-helt-enkelt.html
Tack för ännu ett smarrigt recepttips!
Jessica: Jag har missat din kommentar! Vad glad jag blir att bönröran gick hem, och att du gillar picki. Själv gillar jag uppmuntrande kommentarer skarpt! :-)
Mårtenssons kök: Toppen, vad roligt! :-D
[...] och bild är hämtat från Picki. July 1st, 2012 | Category: [...]