Ätbara blommor
den 26 juni 2011, kl 21:17
Det finns ätbara blommor, och så finns det ätbara blommor.
Publicerad i blommor | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Ätbara blommor”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Krasse, ringblommor, violer, gurkört, maskros med flera. Listan kan göras lång…
Kram från Eva
Jag har faktiskt aldrig provat. Vilka är godast? :)
Eva: Fina tips, bokmärker dom! Fast egentligen syftade jag på någon ätbart i buketten på bilden, och som ju inte är någon blomma.
Tina N: Just nu pyntar (och äter vi) gubbröror och liknande med gräslöksblommor. Snyggt och gott. Lavendel är nog förresten favoriten!
Fint och gott!
Ha ha… Just de ätbara ”blommorna” hade jag diskussion med mina barn om på midsommarafton. Jag tycker om att plocka blommor och ha i maten, har dock få av dem i min trädgård. Men då plockade Milia smultronblommor, som ännu inte blivit smultron. Vilka iofs går att äta, men jag tyckte det var lite synd att göra det redan ;-)
Gurkört är nog faktisk de enda matblommorna vi provat. Vet att de växte i Ankis föräldrars rabatt där de höll på att ta över hela trädgården…
Sanna: :-)
Emmy: Smart tjej! :-)
Mårtenssons kök: Men hej, ni bor ju i lavendelns Mecka!