91 dagar senare
den 28 september 2011, kl 10:55
91 dagar senare har päronbebin vuxit till sig, nu belönas den med sprit.
Publicerad i päron | Kommentarer (27) Skriv ut inlägg27 kommentarer till “91 dagar senare”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Å, vad fin! Själva var vi optimistiska och försåg bara ett enda päron i trädet med flaska. Såklart ruttnade skaftet på just detta som föll ner på flaskbotten och möglade.
Bättre lycka nästa år och då ska jag gardera med ett par päron!
Nä, nu blev jag allt lite avis… För inte hittade jag någon vän med pärongren att låna ut.
Lycka!
Vilken söt päronbebis!
Haha….vilken grej!
Hahaha, jag kan se det där citatet, aningens förvrängt på en Aftonbladet löpsedel? ;P
Wow! Jag läste om det när du visade päronbebisen men tog mej aldrig tid att prova. Nu trillar päronen ner på marken här hemma.
Har du någon bra idé på vad man gör med päron? Jag har inte vågat mej på inkokta päron. Bra recept någon?
Woah! Gud vad koolt! :D
Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/
Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)
För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374
Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)
Jisses.
Detta är ju bara såå läckert!
Vilken stor krabat! Vad för sorts sprit tänker du mata den med?
Nej men åh, vad gulligt! Vilken kul idé, det har jag aldrig sett förut! Skepp i flaska, jo, men inte päron i flaska!
Du, jag har fått byta bloggadress =/ Kom gärna och besök mig på min nya, jag saknar er där annars <3
Snyggt! Blev ju bra till slut! Vad blir det för sprit? Kokar ni något själva eller köpesprit?
Snyggt! Blev ju bra till slut! Vad blir det för sprit?
Häftigt att det fungerar! :)
Fröken Dill: Osis! På päronträdet hängde vi tre flaskor, en åkte i backen, en är ”skördad” och den tredje sitter ännu kvar på trädet. Testa fler nästa år vetja!
Moma: Å nej, päronträd som det finns så gott om! Du får efterlysa ett päronträd i Sthlm(?) på bloggen! ;-)
Hanna: Japp!
Anna: :-)
Sofie: Det var fastern som kläckte den briljanta idén, kul tycker jag!
Plommonet: Haha!
Anna: Klart du ska testa inkokta päron! Kan tänka mig att basrecepten är ganska lika varandra, men kan smaksättas på olika vis. Bra idé, jag ska nog testa lingoninkokta päron, det är så fantastiskt vackert med de röda päronen! :-D Hittar du ett bra recept för mig så hojta till vetja! Annars finns det nog inte så många päronrecept på picki, den här är iofs god: http://www.pickipicki.se/2008/03/paskmiddag/
Ann-Louise: :-D
Tina: Bokmärkt, kul med nytt, ska titta in hos dig!
Mian: :-)
Kim: Kastade ut en fråga på twitter och blev tipsad om päroncognac alt kronbrännvin med socker. Tänkte först ta alt 1 eftersom vi hade en oöppnad flaska hemma, men sen valde jag alt 2 eftersom med tanken att det kanske är snyggare med päronet i färglös dryck.
Alexandra: Redan bokmärkt din nya adress! Nästa gång odlar jag ett skepp! :-D
Carl: Se ovan, men vi kanske ska testa Xante i din flaska? Vad tycker du?
Emelie: Ja, det är roligt att ha fått följa päronets tillväxt under sommaren. :-)
Wooooow, fy vad du är piffig Tina!
haha vilket fint päron, klart det skall belönas med lite sprit :)
Verkligen kul att se att det funkade
Therese: Det är inte fy skam! Det var dock fasterns påhitt, men ett påhitt i min smak, helt klart!
Karin: Belönas el straffas är en definitionsfråga, vi får väl se om den gillart!
Linda: :-)
Man önskar ju att man, förutom att få se skapelsen, kunde få ett smakprov… :)
Fantastiskt :-D
Mårtenssons kök: Kom och smaka om ni törs!
Anna: :-)
Nu har jag gjort inkokta päron för första gången men har receptet i en bok hemma. Det lät gott med lingonkokta så jag sökte på det och hittade saffransinkokta oxå. Här får du länkarna om du vill prova! Ska berätta hur de smakar när jag provat!
http://www.recept.nu/1.128183/monika_ahlberg/safta_sylta/frukt_bar/lingonparon
http://www.recept.nu/1.277520/elisabeth_johansson/efterratter_godis/frukt_bar/saffransparon
Anna
Anna: Vad lustigt, även vi gjorde inkokta päron i förrgår! :-D
[...] här är en hälsning till alla er som i september sa: åh, jag vill också. Det är hög till att påbörja päron-i-flaska-projektet nu! Vad vi lärde oss i fjol? Istället [...]