6 veckor till första advent!

den 15 oktober 2011, kl 22:16



Igår kväll rörde jag ihop glögg i en 10 liters-hink. Planen är att vi om sex veckor firar första advent med att skåla i alldeles egen glögg. Receptet som ursprungligen kommer från GP tipsades det om i min lokalradio häromdan. Visserligen är det ju en fin tanke att alla i Uppsala står i köken och rör ihop glögg i hinkar nu i helgen. Men det här med att alla andra hann handla ingredienserna innan mig, där finns det så att säga viss förbättringspotential till nästa gång. Titta in flaskorna med svagdricka på bilderna. Först i den nionde mataffären stod svagdricka att finna och redan i butik nummer ett ruskade personalen på huvudet över det oförståeliga i att alla ville köpa 5 l svagdricka just den här dagen. Men nu är ju glöggen så gott som hemma, endast sex veckors nedräkning återstår.

Recept på GP:s dunderglögg


Blanda följande i en 10 liters-hink:
2,5 kg socker
5 skalade skivade råa potatisar
5 cm skalad färsk ingefära
1 baket bakjäst
1-2 paket russin
1 kanelstång
1 påse nejlikor
1 påse hela kardemummakärnor

Häll över 5 liter svagdricka och rör om.

Sätt plastfolie över hinken. Pick(ipick)a hål i plasten. Låt stå i rumstemperatur 3-6 veckor. Tappa upp i väl rengjorda flaskor med en hävert, utan att få med bottensatsen (Originalreceptet återfinns här).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen