Efterrätt på rekordfart!

den 27 oktober 2011, kl 07:30

Idag bjuder jag på efterrätt i morgonstudion. Efterrätt före frukost, det är inte var dag. Däremot är det något med hösten som gör att vi trollar fram vardagsefterrätter lite nu och då. Jag tror det handlar om att kompensera för dagar som blir kortare och mörker som blir mörkare. Någon i det röda köket säger ätbara humörhöjare, den andre säger att vardagsefterrätterna är l-i-v-s-n-ö-d-v-ä-n-d-i-g-h-e-t-e-r. Ingen nämnd, ingen uthängd. Just den här är en äppeldessert som trollas fram på nästan ingen tid alls, av nästan inga ingredienser alls. Det är för övrigt mina två kriterier för en prima vardagsefterrätt. Har du något recept/tips/drag som kvalar in i den skaran? Dela med dig vetja, hösten räcker länge till.

Snabb äppeldessert
Rosta grovhackade nötter eller frön (hasselnötter, chashewnötter el liknande) och lite havregryn i en torr stekpanna. Klyfta eller skiva äpplen. Stek äpplena mjuka tillsammans med 1 msk smör, ett par nypor råsocker och ev 1 msk calvados (ung 5 min). Pudra med kanel. Rör under tiden ihop tjockyoghurt och grovstött kardemumma, smaka av med lite honung eller florsocker. Servera de stekta äpplena med kardemummayoghurten och toppa med nötströsslet.

Fler snabba efterrätter
Klappgröt
Indiskinspirerad yoghurtefterrätt
Fuskglass
Bärgazpacho
Frukt-på-burk-på-piffigt-vis
Istället-för-chokladmousse 
Hallonmousse med avokado
Fattiga riddare 

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen