Hej fredag!
den 4 mars 2011, kl 08:49
Nämen hej fredag! Vad säger du om en efterrätt ikväll? Jag hittade en konserv med exotiska frukter på den bakre av tre rader i skafferiet (tänk att det alltid är där man hittar de mest överraskande sakerna). Och varför krångla till det, när man helst vill ligga på soffan och kolla På spåret? För att efterrätten ska ge ett lite lyxigare intryck så smälter vi lite mörk choklad och brer ut på ett bakplåtspapper och strör över kokosflingor. En kvart på balkongen så har vi finfina chokladblad att stoppa ner i fruktsalladen. Jamen då säger vi så, skål vetja!
Publicerad i efterrätt | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg14 kommentarer till “Hej fredag!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Javisst blev det genast lyxigt med chokladblad. Snabbt och enkelt gott! Ha en skön fredag i soffan :)
Enkelt och säkert jättegott! :)
På spåret får vi inte missa. :)
Trevlig helg!
Flott!! Är det det som kallas vardagslyx?!:)
Trevlig fredag!
Så snyggt det blev med chokladen till, ser riktigt lyxigt ut då :-)
Varför krångla till det, som sagt! Snyggt med chokladen till! Trevlig fredagskväll! :D
Gott! För min del lutar det mot att en påse smågodis ska förhöja min fredagskväll. Trevlig helg!
Äntligen (!) någon i samma ålder som vågar erkänna att På Spåret är helt ok fredagsunderhållning. Tack! Tack! Tack!
Det enkla kan ofta vara det godaste. Snygg bild.
Katarina: Tack snälla, det ska jag ha! Detsamma! :-)
Camilla: Jag har missat flera avsnitt, ser fram emot kvällens.
Sofie: Helt rätt! Trevlig helg vetja!
Linda: För att inte tala om att det smakar lite lyxigare med! ;-)
Tina: Detsamma! :-)
Helena: Trevlig helg, hoppas godiset smakar!
Lisa: Haha, men vi roas ju av pensionärsnöjen. Sett något bra recept i Land på sistone? ;-)
Jimmie: Jag håller med, det slår sällan fel. Enkelheten alltså.
Skål på dej oxå och hoppas du får en härlig spår-kväll!
Ang praliner: Jag är fortfarande nybörjare på praliner vill jag påstå, och de fyllningar jag hittat på själv har varit ganska enkla: olika sorters smaksatt choklad blandat med grädde t ex. Allra bäst har jag gillat dessa: http://flickanokakorna.se/2011/01/18/pralinpyssel/
Det är vit choklad i kombination med polkagris, som är en riktig höjdare tycker jag. Sött, dock, så det räcker med någon enstaka, men det kan ju ha vissa fördelar. =)
Kan tänka mig att lime eller hjortron eller annat lite syrligt kan bli gott som kontrast, men har inte testat. Blev sugen nu =)
Trevlig helg på er!
Mårtenssons kök: Det var det, och jag kunde mumintrollen! ;-)
Cecilia: Tusen tack för snabbt svar och tips! :-D
Så gott! Jag trodde först du hade gjort bananglass, för chokladen såg ut som när vi hade stoppat skalade bananer i frysen, doppat i smält choklad och sedan kokos (vilket blir somen bananglass).
Detta var ett bra tips att piffa till fruktsalladen på!
Emmy: Det har vi faktiskt gjort en gång: http://www.pickipicki.se/2007/09/onsdagssoppa-kronartskocka-och-efterratt/
Gott, och kul! :-)