En fattig riddare kom på oväntat besök!
Jag har aldrig tidigare vare sig tillagat eller ätit fattiga riddare. Men eftersom vi betar av listan över humsmanskost och klassiker så har vi närmat oss just fattiga riddare ett tag. Det var inget fel på detta, om än lite ovant. Fast det förstås, med nykokt drottningsylt så tror jag att jag gillar allt och kanske inte är särskilt opartisk. Dessutom är det ju ett (av flera) sätt att ta till vara på bröd som börjar bli lite trist. Men jo, nog kan jag tänka mig att göra fattiga riddare igen, som en variant på pannkaksefterrätt till torsdagssoppan om inte annat.
Fattiga riddare
Vispa ihop en pannkakssmet (1 ägg, 1 krm salt, 1,5 dl mjölk och 0,5 dl vetemjöl). Doppa 4 brödskivor (bröd åt det vita brödet är nog att föredra för det här ändamålet) i smeten och stek i lite smör på medelvärme. Pudra över kanel och lite socker. Stek någon minut på varje sida eller tills de är gyllenbrunda. Servera fattiga riddarna nystekta och med sylt.
17 kommentarer till “En fattig riddare kom på oväntat besök!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Men du glömde vispa grädde till! Då är det supersmarrigt, så min barndom :)
åh, fattiga riddare, det var längesedan jag åt det! tror det var senaste när jag var typ… tio, när jag var på besök hos farmor och farfar. nostalgi!
Vi brukar bara vispa ägg, mjölk, socker och kanel. Doppa brödet snabbt och sen steka i mycket smör…mums!
Fattiga riddare minns jag som ett mellanmål på fritids. Vi fick hjälpa till att laga dem också. Jag har för mig att vi doppade rostbröd i mjölk, stekte och åt med mycket socker.
Mmmm … En skön valborg till dig!
Detta är ju rikitgt härligt, fick sånna när jag var liten med kanel och socker! :)
Det var säkert en sådär 16 år sedan jag åt fattiga riddare sist. Och om det inte hade varit för att jag ätit tokmycket pannkakstårta idag så hade jag nog blivit sugen nu.
Fattiga riddare hade jag faktiskt helt glomt bort! Jag maste se till att fixa det hemma, skriver snabbt upp ditt recept:))
Onskar en trevlig Valborg:)
MUMS! Skulle gärna äta denna nu..
Susanne: Vispgrädde minsann! :-)
Charlotta: Du får göra fattiga riddar och vara lite sentimental. :-)
Loula: Mumus!
Karin: Fina minnen! :-D
Josefina: Hoppas att du haft en fin valborgshelg, det har jag.
Mikaela: Det verkar vara många som åt detta som små, inte jag.
Catrin: Pannkakstårta! Det var länge sen…
Nena: Detsamma vetja!
Emma: Fram med stekpannan!
Hej!
När jag var liten gjorde min mamma alltid fattiga riddare på överbliven (torr) kanellängd.. Hon doppade det oftast bara i mjölk men ibland i pannkakssmet också. Det var så gott att jag gör det fortfarande (nu är jag 24 år!)! Mums!
Memi: Vilken lyxvariant! :-)
[...] Tina på pickipicki bjöd på fattiga riddare på fint fat. [...]
du måste testa att göra med äkta finsk slät bullalängd med kardemumma, det blir så mkt godare!
mums! med vispad grädde till vore de ääännu godare.. ;o)
Beda: Åh, bullängd! Mmm… :-)
Terese: Aldrig provat, ska lägga det på minne. Tack för tips!
[...] Bärgazpacho Frukt-på-burk-på-piffigt-vis Istället-för-chokladmousse Hallonmousse med avokado Fattiga riddare Tweet Publicerad i efterrätt, höst, radiomat | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]