Hallonmousse med avokado

den 13 augusti 2010, kl 08:45

Ibland ramlar det in recept i min mail från systern. Jag tror att tanken är att recepten i slutändan ska hamna på pickipicki. Recepten är ofta en utmaning eftersom systern gärna snålar med orden. Det är sällan några exakta mänger, hur man ska gå tillväga är ofta oklart och några ugnstemperaturer eller tider tror jag aldrig att jag har sett till. Nu senast följdes ingredienslistan endast av tre ord: mixa och njut. Fast just i det här fallet har hon en poäng, det finns ingen anledning att krångla till det mer än så. Möjligen är detta världens enklaste recept?

Hallonmousse
2 dl frysta hallon
1 avokado
0,5 vaniljstång (innehållet)
1-2 msk honung

Mixa och njut.

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Hallonmousse med avokado”

  1. Josefina kl 09:34, den 13 augusti 2010

    Den där ska jag göra! Efterrättsmousse med avokado är så gott. Chokladmousse t ex!

  2. Chezsofia kl 10:14, den 13 augusti 2010

    Låter superintressant och gott! Måste testa att använda avokade på detta sätt.

  3. lina kl 10:43, den 13 augusti 2010

    Jag har testat något liknande och det var väldigt gott. Hade dock ingen vaniljstång i, men det var ett bra tips!

    Trevlig Helg!

  4. Emmas Kök kl 12:00, den 13 augusti 2010

    mummsigt!

  5. Ulrika kl 12:49, den 13 augusti 2010

    Ser jättegott ut! Ska testas inom kort.

  6. tina kl 13:35, den 13 augusti 2010

    Josefina: Ja eller hur! Gott att mixa avokado tillsammans med banan och kakao. Snabbt, enkelt och inte minst gott!

    Sofia: Ja testa vetja, en ovanligt len hallonmousse blev det.

    Lina: Extra lyxigt med vanilj, det är nog gott även utan. :-)

    Emma: Mm:-)

    Ulrika: Ja gör det!

  7. Plommonet kl 15:09, den 13 augusti 2010

    Har du någon idé om hur det blir om man gör det på färska hallon istället? Jag brukar alltid uppleva att mina frysta hallon blir aningens beska när jag mixar dem och det gör mig lite ledsen varje gång. Kan ju vara fel på hallonen jag köper i och för sig… är det egenplockade frysta hallon i receptet eller köpta? Vilket märke i så fall?

  8. Eva kl 15:11, den 13 augusti 2010

    Mmm.. säkert gott! Om du tittar i min blogg för i dag hittar du ytterligare ett rörasammangräddaochätgrej. http://skogseva.blogspot.com/ Superenkel! Jag ska röra samman en för andra gången, den första tog slut alldeles för fort, hälsar
    Eva
    (Vet du om att din kommentarruta äter kommentarer?)

  9. charlotta kl 17:54, den 13 augusti 2010

    det där ser ju himla gott ut, picki! superfint!

    hoppas att ni får en fin helg!

  10. tina kl 18:05, den 13 augusti 2010

    Plommonet: Jag är bortskämd med bär och har aldrig behövt köpa hallon, så där får jag säga pass. Däremot funkar det finfint med färska. Se till att servera den välkyld dock, tror bestämt att den är godast så. :-)

  11. tina kl 18:42, den 13 augusti 2010

    Eva: Nej, det visste jag inte. Går det inte att lämna kommentarer, eller skriver du kommentarer som fastnar först och försvinner sen? Jag brukar vara ganska duktig på att kolla både i väntar-på-att-bli-godkänd-kön och bland de kommentarer som sorteras som skräppost.
    Din tidigare kommentar låg faktiskt bland skräpposten!
    Ska kika in röroan förresten, tack för tips!

    Charlotta: :-) Trevlig helg till dig med!

  12. Linda kl 19:42, den 13 augusti 2010

    Ser jättegott ut, har aldrig testat hallon och avokado ihop, spännande det måste testas

  13. tina kl 08:09, den 14 augusti 2010

    Linda: Prova vetja! :-)

  14. Yasemin kl 09:26, den 14 augusti 2010

    Låter annorlunda med advocado. Och det här receptet är så enkelt att man kan testa :) Du har fått en award av mig. http://yaseminskok.blogspot.com/2010/08/beutiful-blogger-award.html

  15. Ia kl 10:27, den 14 augusti 2010

    Detta var helt nytt för mig – att ha avokado i dessert!
    Underbara bilder i en inspirerande blogg!

  16. Karin kl 11:43, den 14 augusti 2010

    Mousse baserad på avokado lät spännande!

    Missa inte min tävling om söta muffinsformar från Present & Dekor!

    Kram Karin

  17. Emma kl 12:05, den 14 augusti 2010

    Har också tänkta att testa ett recept med avokado, björnbär och dadlar. Måste även tipsa om att kombinationen fryst banan och mango, yummie!

  18. Mikkan kl 22:50, den 14 augusti 2010

    Grymt, lite rawfood hos Picki, det var lite otippat ändå! :) Man kan göra en grym chokladmousse med avocado och fryst banan, på samma vis. Yay om man har laktosintoleranta gäster t ex!

  19. tina kl 08:09, den 15 augusti 2010

    Yasemin: Men tusen tack snälla du!:-)

    Ia: Jag använder inte heller avokado särskilt flitigt i efterrätt, men ibland passar det otippat bra. Som den här gången, eller som när vi tidigare gjorde efterrätt med choklad, banan och avokado. Lent och gott! Tack för fina ord!

    Karin: Ska kika.

    Emma: Fryst banan och mango påminner mig om favoriten smackismacki: http://www.pickipicki.se/2009/03/pickipicki-gillar-smacki-smacki/

    Mikkan: Haha. Menvetduvad, det har ju jag redan gjort (fast med hallon i också, i pickis barndom ;-). Bevis: http://www.pickipicki.se/2008/03/en-riktigt-bra-chokladefterratt/

  20. Efterrätt på rekordfart! | pickipicki kl 07:48, den 27 oktober 2011

    [...] Fuskglass Bärgazpacho Frukt-på-burk-på-piffigt-vis Istället-för-chokladmousse  Hallonmousse med avokado Fattiga riddare  Tweet Publicerad i efterrätt, höst, radiomat | Inga kommentarer ännu(0) [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen