Jo, det funkar fint att woka hösten!
Ikväll firade vi av den senaste veckans intensiva tentapluggande med en höstwok! Om vi ropade hejdå-kom-aldrig-mer-igen till tentan, så var den inte vad vi sa till woken, tvärtom! Hösten smakar nämligen finfint även i wokformat. Och till er som undrar, nej, vi kommer aldrig ledsna på vitkål och äpple. Åtminstone inte på den här sidan årsskiftet.
Carls höstwok
300 g kycklinglårfilé
1 gul lök
1 rödlök
0,5 purjolök
1 palsternacka
1 morot
2 äpplen
1/4 vitkålshuvud
1 msk curry
1 tsk salt
svartpeppar
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja på hög värme några minuter. Dela löken i båtar, hacka palsternacka och morot i kuber och klyfta äpple. Fräs löken i olja och curry, tillsätt palsternacka och moroten och sedan äpple. När grönsakerna börjar bli klara, lägg ner vitkål och kyckling och stek någon minut. Servara med ris eller något annat (gulle)gryn.
Publicerad i höst | Kommentarer (13) Skriv ut inlägg13 kommentarer till “Jo, det funkar fint att woka hösten!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag HATAR alla som använder vitkål och äpplen i sina recept. Inte för att det är äckligt utan för att det är så gott. Men min mage dör. Kan knappt känna doften av äpplen längre utan att magen viker sig. Så jag hatar dig lite nu. En stund. ;-)
Äpple och curry är en riktigt god kombination! Under tiden då jag åt djur lagade jag ofta en currygryta med liknande ingredienser du har här fast kokade vit fisk till. Gjorde jag inte ris till så stekte jag med potatis med grönsakerna och frukten. mmmm (hungrig fast jag nyss ätit…)
Oh sicken god svensk-isch wok. Jag kan ibland gräma mig lite över att jag inte upptäckt vitkålen när jag var student, den är tamigfasen den ultimata ingrediensen.
Nej, vitkål och äpple är svårt att tröttna på, så gott. Något som däremot inte används i matlagningen här hemma är curry, damen i köket står inte ens ut med lukten… till herrns förtret:(
Verkligen en svensk version av en asiatisk klassiker (eller ja, curry kanske inte känns jättesvenskt men i kombination med det andra tycker jag ändå det!) – låter fruktansvärt gott, och ser otroligt höstigt och vackert ut! Gillar detta massor <3
Jag måste skärpa mig! Mer äpple i maten!
Låter gott. Fläskkött, äpple och vitkål är också en trevlig kombination.
mmm wokad kål gillar vi!
Jag har röstat på dig på matbloggspriset :)
http://www.matbloggspriset.se
Hoppas du vinner!
Är du nominerad igen? Kan inte du göra kåldolmar till mig nu när du är inne i kålträsket? Jag är så sugen på det men jag har inte tid att försöka mig på det själv..
Nu har jag också röstat :)
Ho ho ho, jag ser så mycket fram emot att få se dig i solbrillor och hatt i morgon!
Catta: Hahaha!
Åsa: mmm, låter ljuvligt. Nu blir jag också hungrig på mat, fast klockan just passerat frukost.
Kim: All kål är studentmat, billigare än snabbmakaroner! Och rotfrukter! Igår köpte jag en kålrot för 2 kr, blir lika förvånad/belåten varje gång.
Mårtenssons kök: Jamen hon får väl l-ä-r-a sig! Hälsa henne det! ;-)
Alexandra: Härligt!
Helena: Mer äpple i allt!
Kanel och vanilj: Ja det har du rätt i!
KarIn: :-)
Paulina: :-)
ANna: I helgen kanske?
Moma: Å, men jag får nog revidera outfiten något. Vit kjol, svart tröja och turkos sjal. Blir det OK? :-)