En vintersallad utan rim
Man vet att man har fått men av chokladkalendern, när man av bara farten börjar rimma till salladen på bilden ovan. Men jag nöjer mig med att filéad apelsin, rimmar på en vintersallad som är finfin. Utöver det har jag inget annat att tillägga än orden som ni har läst här inne så många gånger förr: ä-l-s-k-a-d-e kål.
En färggrann vintersallad
4 portioner mathavre el matvete
2 msk rapsolja
1 msk vinäger
1 tsk senap
1 krm svartpeppar
300 g rödkål
4-5 apelsiner
en bit färsk pepparrot
0,5 dl hasselnötter
Koka mathavret enligt anvisningar på paketet. Rör ihop dressingen (olja, vinäger, senap och svartpeppar) och blanda med mathavret. Hyvla (osthyvel) rödkål och koka en knapp minut. Fyll ett stor fat eller en skål med matvete, rödkål, filead apelsin, grovhackade hasselnötter och finriven pepparrot. Servera salladen precis som den är eller exempelvis tillsammans med ugnsbakad lax (färsk lax portionsstora bitar, salt, peppar 150 grader 15 min).
Publicerad i kål, salladsvariant | Kommentarer (16) Skriv ut inlägg16 kommentarer till “En vintersallad utan rim”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ser riktigt gott ut,gillar också kål! K(å)lla in min sallad med grönkål!
http://aptit.blogg.se/2011/december/revbensspjall-och-underbar-gronkalssallad-med.html
Jaaa! Jag har haft rödkål i salladerna hela veckan. Som inslag i blandad grönsallad eller bara rödkål, apelsin och vinägrett. Så fräscht, vackert och gott.
Härligt med sallad som smakar gott, vid denna tiden på året är det inte det lättaste att få till… Grönsakerna är verkligen ingen höjdare så då är det perfekt med så många tips som möjligt på andra varianter!
Sa du kål- och citrussallad…? :P
http://vegologi.blogspot.com/2011/12/gronkalssallad-med-clementiner-sesam.html
Är det blåmögelost i?
Och vilken snygg sallad sen då!!
Thea: Åh vad god den ser ut! Grönkål är toppen! Titta förresten in hos Rasmus på Vegologi: http://vegologi.blogspot.com/, han är grönkålskung!
Kerstin: Ja, det finns ju inget vackrare än ett delat rödkålshuvud!
Mårtenssons kök: Kål i alla färger och formen är bästa vinter”salladen”. :-)
Rasmus: Snygg tajming!
Anna: Det har du rätt i, ibland toppar vi med blåmögelost!
Sofie: Apelsiner är inte bara goda, snygga med! :-)
Ojojoj, det där ska jag minsann prova i veckan!
Så gott! Och snyggt dessutom. Men är det inte ost i salladen också?
Loba: Hurra, hoppas du gillar!
Emmy: Hehe, jo, du och Anna har givetvis rätt, det är blåmögelost i salladen på bilden. Det har vi ibland, men inte alltid. När vi har ost, så har vi det istället för pepparrott. Gott bägge två!
Fin som snus! (konstigt uttryck…)
Man får ju mer energi bara av att titta på den!
Verkligen en härlig vintersallad! YUM!
Vilka färger! Har tipsat om denna och din sill bland lite andra julrecept i min blogg. Kika in!
God jul
Ronja: Vad kul! God jul!
Så gott och så vackert! Jag är dessutom svag för allt som innehåller något med nötter. Gott!
Kram!
Vem som kan tacka nej till naturens färger?