Chokladkalender – lucka 22
Klicka på bilden för att öppna lucka 22!
Publicerad i chokladkalender 2011 | Kommentarer (3) Skriv ut inläggSill i sista minuten
Jag gjorde taktiska val när mamman frågade vad jag ville bidra med till årets julbord. Tid i överflöd har inte riktigt varit min paradgren den här hösten, men titta hur smidigt jag kom undan. Senapen tar 10 min att göra, inkluderar vi gräddvispningen är jag uppe i en kvart. Man kan med nästan luras och tro att jag tillhör dem som är ute i god tid.
Romtopf – tillverkad i somras
Lingonpäron – tack vare farmors och farfars alla päron
Knäckebröd – och jag som fick julknäcke av fina vänner nyligen, tur!
Senap – rekordsnabba varianten ni vet
På temat lite tid trollar vi på en knapp halvtimme fram tre sorters sill i radion idag. Är man som vi ute i sista minuten kan man köpa 5-minutersvarianten (redan urvattnad och lagd i lag, men utan smaksättning). Senapssillen är något alldeles fantastiskt god om jag får säga det själv. Huruvida det kommer lukta sill i studion eller inte, hör ni här 07.30.
Senapssill med pepparrot
1 förpackning 5-minuters sill (240 g avrunnen vikt)
2,5 msk skånsk senap
2,5 msk dijonsenap
2 dl crème frâiche
2 msk fint riven pepparrot
1 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
en nypa svartpeppar
generöst med finklippt dill
Låt sillen rinna av. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Skär sillen i mindre bitar och blanda ner den i sillen.
Inlagd sill med lingon
1 förpackning 5-minuters sill (240 g avrunnen vikt)
1 dl frysta lingon
10 nejlikor
1 rödlök
Låt sillen rinna av, men spar spaden. Koka upp spaden tillsammans med nejilkor och lingon. Låt kallna. Skiva rödlöken tunt. Skär sillen i mindre bitar och varva sill och rödlök i en glasburk. Häll den kalla spaden över sillen.
Skärgårdssill
1 förpackning 5-minuters sill (240 g avrunnen vikt)
1 dl crème frâiche
1 dl gräddfil
2 msk röd stenbitsrom
1 rödlök
en nypa svartpeppar
generöst med finklippt färsk dill
Låt sillen rinna av. Finhacka rödlöken och skär sillen i mindre bitar. Blanda samtliga ingredienser.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (13) Skriv ut inlägg