Idag bjuder vi på julgodis i UNT!

den 21 december 2011, kl 09:34

En kväll i förra veckan förvandlades det röda köket till julgottfabrik. Anton, Johan och jag lagade allt från godis till efterrätt på temat jul och eftersom vi hade finfrämmande från UNT, kan den som vill läsa reportaget i tidningen idag. En del av godsakerna fastnade i pickikameran, men jag grämer mig lite över att Antons saffranspannkaka med drottningsylt och grädde inte gjorde det. Saffranspannkaka som är bland det godaste jag vet. Nåväl, jag har en plan för hur detta ska gottgöras. Hör här; idag är det jag som hänger på låset för att komma över receptet i tidningen. Innan jul är över kommer det än en gång dofta saffranspannkaka i mitt kök och som ni ska få se på bildbevis sedan, snart i en blogg nära dig.

Bilder från julgottfabriken;

Givetvis såg jag till att peta på samtliga saffranskolor för att garantera att de skulle bli mina. Johans recept på saffranskola hittar du här.
Dadlar med mascarponeost

Aldrig har så snygga tomtar skådats i det röda köket som när Johan klädde pepparkakscupcakes i tomteluvor. Jag tror att det var kvällens trumfkort. Recept på tomtecupcakes hittar du här.

Själv rostade jag pepparkaksmandlar och gömde såväl lingon som en skvätt rom i mina chokladtryfflar. Recept här respektive här.

Ännu fler recept tack
Artikeln och samtliga recept hittar du här:
Matbloggarnas bästa julgodis, UNT, 21/12 2011
Johan hittar du inne på Matgeek
Anton återfinns på Matlykka respektive Lykka

Skriv ut inlägg

Chokladkalender – lucka 21

den , kl 09:00

Klicka på bilden för att öppna lucka 21!

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen