Idag bjuder vi på julgodis i UNT!
En kväll i förra veckan förvandlades det röda köket till julgottfabrik. Anton, Johan och jag lagade allt från godis till efterrätt på temat jul och eftersom vi hade finfrämmande från UNT, kan den som vill läsa reportaget i tidningen idag. En del av godsakerna fastnade i pickikameran, men jag grämer mig lite över att Antons saffranspannkaka med drottningsylt och grädde inte gjorde det. Saffranspannkaka som är bland det godaste jag vet. Nåväl, jag har en plan för hur detta ska gottgöras. Hör här; idag är det jag som hänger på låset för att komma över receptet i tidningen. Innan jul är över kommer det än en gång dofta saffranspannkaka i mitt kök och som ni ska få se på bildbevis sedan, snart i en blogg nära dig.
Bilder från julgottfabriken;
Givetvis såg jag till att peta på samtliga saffranskolor för att garantera att de skulle bli mina. Johans recept på saffranskola hittar du här.
Dadlar med mascarponeost
Aldrig har så snygga tomtar skådats i det röda köket som när Johan klädde pepparkakscupcakes i tomteluvor. Jag tror att det var kvällens trumfkort. Recept på tomtecupcakes hittar du här.
Själv rostade jag pepparkaksmandlar och gömde såväl lingon som en skvätt rom i mina chokladtryfflar. Recept här respektive här.
Ännu fler recept tack
Artikeln och samtliga recept hittar du här:
Matbloggarnas bästa julgodis, UNT, 21/12 2011
Johan hittar du inne på Matgeek
Anton återfinns på Matlykka respektive Lykka
10 kommentarer till “Idag bjuder vi på julgodis i UNT!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh, så mycket gott. Cupcakes som tomtar är ju en riktig publikfriare – så fina! Dadlarna är nog riktigt smarriga små snacks och chokladtryfflar är alltid gott! Mumsmums, får klicka vidare till artikeln och recepten! Har utmanat dig på att göra en jullista (du ser den hos mig) med favoriter på och kring julbordet. Gör det om du har tid och lust men jag gissar att du har väldigt fullt upp just nu. Känn inget tvång, du vet det är bara en sådan där blogglista som cirkulerar. Ha en riktigt fin jul! Eva
[...] artikel hittar man här och ännu fler fina bilder från kvällen hittar man här [...]
Fint fint fint, blir sugen på muffinsarna! :)Är bara rädd att jag inte orkar baka mer nu..
Ååååå, vad mycket fina saker, och ingen mer tid att laga/baka…
Vilket härligt reportage och så mycket godsaker!
Även jag faller pladask för de små cupcaketomtarna (och hoppas att tid finns…. :))
Tack för inspiration.
Så mycket fint och gott ni bjuder på!
Tina, jag läste på tidningslänken och CHOKLADDOPPAT KNÄCKEBRÖD?! Varför har jag aldrig kommit på idén, varför har du inte sagt något?! Åh gud, äpple/kardemummaknäcket i choklad… nu dog jag lite. Jag måste göra det NU! =O
Eva: Ska kika in hos dig. Med önskan om en fin julhelg.
Anna: :-)
Kanel och vanilj: Det som är prima med recepten är att en del kan nog klockas på mindre än en kvart. ;-)
Loba: Oemotståndliga! Tack för all fin julinspiration inne hos dig. Mamman ringde häromkvällen och frågade hur hon skulle hitta till sidan-med-den-vegetariska-sillen jag tipsat om på twitter.
Emmy: Gott var det!
Plommonet: Hoho, har inte Charlottan bjudit dig på det? Gott är det, och sämre lär det ju knappast bli med dina finknäcke! :-D
Det gör mig glad att läsa!
Tusen tack för twittret :)
Loba: Men tack själv, sluta inte matblogga nu!! Sillen blev god!