Nudelgryta och låtsasfrikadeller!
Jag botaniserar i mitt eget receptregistret och hittar en nudelgryta med kycklingfrikadeller. Eller tja, frikadeller är det ju i egentligen mening inte eftersom de inte tillagats i själva soppan. Men, låtsasfrikadeller kan vi väl säga? Det här för övrigt en middagsrätt som är fiffig på det viset att alla tänkbara grönsaker och rotfruktsslattar som må finnas i kylskåpet är välkomna att göra låtsasfrikadellerna sällskap.
Nudelgryta med kycklingfrikadeller
Frikadeller
400 g kycklingfärs
1-2 pressade vitlöksklyftor
0,5 finhackad färsk röd chili
2-3 cm finhackad färsk ingefära
färsk persilja
Grytan
2 morötter
1 röd lök
1 paprika
en bit zucchini
en näve brysselkål
några champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 bit ingefära
1,5 msk fisksås
pressad citronsaft
salt, svartpeppar, chilikrydda
äggnudlar till 3-4 personer
Blanda alla ingredienserna till frikadellerna. Forma små frikadeller med hjälp av två skedar. Stek i lite olja tills de är genomstekta. Gör under tiden grytan. Fräs morotsstavar, rödlöksbåtar, halverad brysselkål tillsammans med ingefäran i lite olja i en gryta en stund. Tillsätt kokosmjölken och låt småputtra. Tillsätt paprika delad i mindre bitar och zucchinistavar. Smaka av mied fisksås, citronsaft, salt, peppar och chilipeppar. När morötterna börjar få lagom tuggmotstånd, tillsätt delade champinjoner. Koka nudlarna separat och vänd sen ner dom i grytan tillsammans med frikadellerna.
Publicerad i gryta | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg