När maten är lite för god
Igår långlagade vi pulled pork och serverade på Fridas vis, tillsammans med pitabröd, surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Herremingud vad gott, jag kan omöjligt beskriva maten på annat vis än så. Nu är det ju långt ifrån något att skryta om, men faktum är att jag åt och åt och åt tills jag fick lämna middagssällskapet och inta horisontalläge i soffan, vimmelkantig av den stora mättnaden som slog till. Nästa gång kommer jag få lov att behöva texta h-e-j-d-a-m-i-g i pannan. Hursomhelst, kvällens snyggaste var Mariekexen som Helena och Johannes hade med sig. Om jag säger så här, det finns Mariekex och så finns det Mariekex. De senare hade Helena piffat upp en liten aning.
Pulled pork serverad på Fridas vis
ung 1,3 kg fläskarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
2 msk chipotlepasta
0,5 dl vatten
1 tsk koriander
1 msk spiskummin
1 msk whiskey
Skala och skiva lök och vitlök. Blanda ketchup, chipotlepasta, whiskey och kryddor till en sås, rör ner lök. Lägg köttet i en gryta och bred över såsen. Sätt på lock och stoppa in i ugnen i 125 grader i ca 4,5 h. Titta till ibland, späd med vatten om det skulle behövas. Köttet är färdigt när det går att dra i sär med en gaffel. Dra i sär köttet i mindre bitar, blanda med såsen och smaka av med mer chipotlepasta och kryddor om det behövs. Om köttet tillagas i förväg. Värm vid servering. Servera med surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Receptet på pulled pork är med en mycket stor skopa inspiration från världens bästa Lisa.
Fler recept
Mangosalsa
Guacamole
Mariekex, tro det eller ej
20 kommentarer till “När maten är lite för god”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Pulled pork är fantastiskt gott, vi hade det på vara tallrikar förra helgen och därmed fick det också vara bästa matlådan på måndagen!
Vilka Mariekex, hur lyckas man med ett sådant konststycke! Så vackra.
Verkar galet gott! Köpte du surkålen eller gjorde ni själva?
//Lottzy
Ser väldigt mumsigt ut! :)
Vilka superfina kex! Hur har ni gjort dem? Målat med karamellfärg eller?
Pulled pork står högt på min to-do-list. Surkål är ju för jäkla gott, kan tänka mig att det passar ihop.
Ho ho, jag känner igen soffläget, framstupa sidoläge vart det för mig, jag åt så mycket första gången jag gjorde pulled pork att jag faktiskt inte kommit mig för att laga det igen :-)
hihi vilken tur jag hade att d ändå fanns massa gott över till nästa dag så jag oxå fick smaka :)
Tack för lunchen, den var välbehövlig!
Mums! Tur att det fastnade på bild den här gången ;-)
Spännande tillbehör till pulled pork och vilka konstverk till kex!
Mårtenssons: Onekligen prima även som matlådema. :-)
Lottzy: Surkålen var köpevariant. Så gott!
Matilda: Helena är en mästare på bakpyssel. Det är sockerpasta på kexen, som hon målat på. Hushållsfärg kanske, men vet inte så noga. Fint!
Kim: Du MÅSTE testa!
Moma: Joho! Förresten har jag (och Plommonet) planerat att du ska komma och hälsa på i det röda köket på lördag. Deal?
Isflingan: :-D
Anna: Mat är bra, du vet!
Frida: Ja! Tack för ett prima recept fina du!
Fröken Dill: Konstkex!
Måste testa pulled pork med aioli och pita till! Galet gott ju!
Och gudars vilka fina mariekex!!
Gud såg riktigt mumsiga ut!:)
Hanna: Glöm inte surkålen!!! :-D
Iiiden: Det är det, lovar!
[...] det doftade riktigt gott när vi kom hem. Sedan hjälpte tjejerna mig med maten. Efter ett tips på Picki blev det aioli och pitabröd till, liksom sallad och den stående slawn. Vi gjorde dessutom en stor [...]
[...] picki Pita fyllda med stekt och tunt skrivad entrecote, mangosalsa, guaccamole, surkål och aioli Pulled pork på Fridas vis Korv med bröd med surkål Publicerad i paj, surkål | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]
Grytan står nu i ugnen och puttrar! Kan knappt vänta :)
Hanna: Hurra!
Nu har jag äntligen lagat min första egna pulled pork och jag kan inget annat än hålla med: ibland är maten bara lite för god… :)
Isflingan: Åh vad kul, ja pulled pork är finfin helgmat!
[...] men jag tror också att chipotlepastan gjorde sitt i den senaste omgången. Jag sneglade på Fridas recept hos pickipicki och gjorde en mer barnvänlig kryddning. Se kryddningen som en skiss utgå från - och smaka av [...]