Dille på dill?
Ätbara presenter är ju som bekant de bästa. Förra veckan fick jag två paket färsk pasta av fina fastern. Ena sorten var smaksatt med dill och den andra med trattkantareller från värmlandsskogarna. Pastan var riktigt god och svampvarianten väckte en och annan längtan tillbaka till den där 12-rätters middagen på Högbo bruk häromåret. Efter lite research tror jag mig veta att pastan tillverkas/säljs i Karlstad, så jag får väl helt enkelt börja fundera på hur jag ska muta mina Karlstadsplacerade klasskamrater att köpa med sig pasta hem vid veckosluten.
Pastasås med kräftstjärtar
Låt en burk kräftstjärtar rinna av. Fräs en finskuren purjolök och en finhackad vitlöksklyfta i lite olja. Tillsätt 2 dl grädde och smaka av med rivet skal från en citron, salt och svartpeppar. Vänd ner kräftstjärtarna, halverade körsbärstomater och kokt pasta. Toppa med finklippt dill.