Nu pickipickar vi tunnbröden!

den 12 april 2012, kl 07:17

Alldeles, alldeles snart gräddar vi tunnbröd i stekpanna i P4 Morgon Uppland. Tunnbröd med smak av anis och fänkål. Och så rör vi ihop egen färskost. Den å sin sida kan ju med fördel smaksättas på precis vilket vis som helst. Man kan välja att vitlökschocka färskosten, riva i citronskal eller helt enkelt göra den grön av avund färska örter. Alternativt så satsar man allt på ett bräde och rör ner lite av allt, jag tror bestämt att det är en sådan morgon.

Tunnbröd i stekpanna
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk bakpulver
3 nypor hjorthornssalt
0,5 tsk salt
1 tsk hel anis
1 tsk hela fänkålsfrön
25 g smält smör
1,5 dl filmjölk
1 msk brödsirap

Mortla anis och fänkål. Blada de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner filmjölk, smält smör och sirap till en slät deg. Låt stå kallt i kylskåp en kvart. Kavla ut 5-6 tunna bröd, picka med gaffel och stek i torr panna, en till ett par minuter per sida. Serveras nygräddade.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen