Utan spår av nötter
Det här med att fota mat alltså. Man handlar ingredienserna, lagar maten, fotar maten, äter maten och konstaterar att det här var ju både en snabblagad och god vegorätt. Sen stoppar man in bilderna i datorn, och först då ser man att de rostade solroskärnorna fattas på tallriken. Ni ska veta vad arg man blir då.
Citron- och getostpasta
400 g pasta
1 paket matlagningsgrädde
skal från en citron, saft från en halv
1 rejäl näve solroskärnor
2 rejäla nävar färsk bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
200 g getost
Koka pastan. Rosta solroskärnorna i en torr, het panna tills de börjar få färg. Skiva vitlök och stek den i olja. Tillsätt grädden och låt småputtra. Smaka av med svartpeppar, grovklippt persilja, citronskal och saft från en halv citron. Vänd ner pastan. Servera på tallrik toppad med smulad getost och ja, rostade solroskärnor.
Publicerad i citron, getost, pasta, vegetariskt | Kommentarer (19) Skriv ut inlägg