Utan spår av nötter
Det här med att fota mat alltså. Man handlar ingredienserna, lagar maten, fotar maten, äter maten och konstaterar att det här var ju både en snabblagad och god vegorätt. Sen stoppar man in bilderna i datorn, och först då ser man att de rostade solroskärnorna fattas på tallriken. Ni ska veta vad arg man blir då.
Citron- och getostpasta
400 g pasta
1 paket matlagningsgrädde
skal från en citron, saft från en halv
1 rejäl näve solroskärnor
2 rejäla nävar färsk bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
200 g getost
Koka pastan. Rosta solroskärnorna i en torr, het panna tills de börjar få färg. Skiva vitlök och stek den i olja. Tillsätt grädden och låt småputtra. Smaka av med svartpeppar, grovklippt persilja, citronskal och saft från en halv citron. Vänd ner pastan. Servera på tallrik toppad med smulad getost och ja, rostade solroskärnor.
Publicerad i citron, getost, pasta, vegetariskt | Kommentarer (19) Skriv ut inlägg19 kommentarer till “Utan spår av nötter”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Känner igen den där frustrationen! Ja, ibland blir det bara så :) Pastan låter väldigt god.
Åå vad gott!!
Känner precis igen! Det är så förargligt!
Låter riktigt gott!
Nu är jag hungrig, låter väldig gott och jag måste absolut prova den här recepten. Tack.
Kram Luzia
Herregud, jag tror inte jag ätit pasta på… OK, jag minns faktiskt inte när jag åt pasta sist. Jösses. Det måste jag nog göra något åt! Är det här ett värdigt återkomsten-till-pasta-recept? I så fall lovar jag att inte glömma solroskärnorna! ;)
Katarina: Pastan var väldigt god, även utan solroskärnor. ;-)
Anna: Det var för övrigt middagen du tackade nej till, hoho.
Kerstin: Ja, man vill slita sitt hår!
Hanna: Just ja, jag som lovade lägga ut polentagratängen, nu blev det visst i omvänd ordning. Utlovar bot och bättring!
Luzia: Ja gör det vetja, hoppas du gillart!
Plommonet: Det är det! :-D
Det innehåller alla mina favoritingredienser (eh, ja, citron, persilja, ost och pasta) – det måste provas!
Åh mums vad gott! Det där måste jag verkligen testa! :) Älskar getost!
Även jag känner igen den känslan, man blir galen! Och eftrsöker någon form av ”lägg till valfri topping-funktion” i Photoshop.
Gott verkar det sannerligen!
Nu har ju inte jag någon matblogg, men när jag hittar den sista ingrediensen orörd på matbänken och resten av maten redan är tillagad och uppäten blir helt plötsligt en fenomenal middag inte alls god längre. Resten av kvällen saknar mina smaklökar något..! Och det händer typ jämt, dessutom. Typiskt.
Ellinor: DÅ vore det m-y-c-k-e-t märkligt om du inte skulle gilla det här! :-)
Matilda: Japp, du måste. Lag på det!
Kim: Haha, ja en sådan funktion skulle sannligen behövas!
Catta: Sådant borde föbjudas! ;-)
Eller att man önskar att man hade något att pynta med när man fått till något fint och gott! Låter gott ändå och kan verkligen tänka mig solrosfröna på toppen!
Alltså vad är det med mänskligheten och get i ost? Get klappar man på och äter i gryta, det är gettegott men inte i ost!
Haha, känner igen frustrationen!
Jag har gjort så så många gånger. Det är inte kul! Man har ju planerat så i detalj för att allt ska blir bra. Men pastan ser fin ut i alla fall!
Sofie: :-)
Moma: Du är tokig du! Man kan lära sig, det har jag gjort!
Sara: Inte roligt!
Emilia: Tack så mycket!
Tänk vilken tur att picki finns när jag har lite getost, lite persilja o massa citron som håller på att bli gammalt i kylen :) kylskåpsrensning som leder till god middag…me like :)
Isflingan: :-D