Nu pickipickar vi tunnbröden!

den 12 april 2012, kl 07:17

Alldeles, alldeles snart gräddar vi tunnbröd i stekpanna i P4 Morgon Uppland. Tunnbröd med smak av anis och fänkål. Och så rör vi ihop egen färskost. Den å sin sida kan ju med fördel smaksättas på precis vilket vis som helst. Man kan välja att vitlökschocka färskosten, riva i citronskal eller helt enkelt göra den grön av avund färska örter. Alternativt så satsar man allt på ett bräde och rör ner lite av allt, jag tror bestämt att det är en sådan morgon.

Tunnbröd i stekpanna
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk bakpulver
3 nypor hjorthornssalt
0,5 tsk salt
1 tsk hel anis
1 tsk hela fänkålsfrön
25 g smält smör
1,5 dl filmjölk
1 msk brödsirap

Mortla anis och fänkål. Blada de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner filmjölk, smält smör och sirap till en slät deg. Låt stå kallt i kylskåp en kvart. Kavla ut 5-6 tunna bröd, picka med gaffel och stek i torr panna, en till ett par minuter per sida. Serveras nygräddade.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Nu pickipickar vi tunnbröden!”

  1. anna kl 07:25, den 12 april 2012

    Åå kom hit med frukost!

  2. Emilia kl 09:48, den 12 april 2012

    Tunnbröd med smak av anis och fänkål?! Spännande!

  3. Kim kl 10:40, den 12 april 2012

    ÅH. Tunnbröd. Fyfasen så gott.
    Läfsor brukar vi kalla de tunnbröd mamma gör, som är de godaste. Dina tunnbröd får ursäkta ;)

  4. Linda kl 13:01, den 12 april 2012

    Oj oj oj, det låter verkligen hysteriskt gott det här! Kanske man skulle våga sig på någon dag, även om jag inte är en bakexpert….

  5. Plommonet kl 15:38, den 12 april 2012

    Tunnbröd för mig betyder tunnbrödsrullar med potatismos, korv, ketchup, senap och bostongurka… eller skidåkarmat i backen med tunnbrödsmackor med ost och varm choklad! :) Jag åt en SUPERGOD färskost med kummin när jag var på hotell Avalon under Krogveckan, den kombon rekommenderar jag varmt! :)

  6. Hanna kl 15:45, den 12 april 2012

    Älskar tunnbröd så detta recept måste testas. Men nu får du lugna dig lite Tina, hinner ju inte testa alla godsaker härifrån! ;-)

  7. tina kl 17:16, den 12 april 2012

    Anna: Försent!

    Emilia: Prima tunnbröd ska du veta.

    Kim: Läfstor!? :-D

    Linda: Tro mig, man behöver inte vara någon bakexpert för att baka detta.

    Plommonet: Kummin är så himla gott, det måste jag testa. Tack för tips!

    Hanna: :-P

  8. KalasMums kl 16:14, den 13 april 2012

    Ser goda ut, jag bara älskar tunnbröd är så gott. Vad sugen du gjorde mig nu hihi :-)

  9. tina kl 16:53, den 14 april 2012

    Kalasmums: :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen