Nu pickipickar vi tunnbröden!
Alldeles, alldeles snart gräddar vi tunnbröd i stekpanna i P4 Morgon Uppland. Tunnbröd med smak av anis och fänkål. Och så rör vi ihop egen färskost. Den å sin sida kan ju med fördel smaksättas på precis vilket vis som helst. Man kan välja att vitlökschocka färskosten, riva i citronskal eller helt enkelt göra den grön av avund färska örter. Alternativt så satsar man allt på ett bräde och rör ner lite av allt, jag tror bestämt att det är en sådan morgon.
Tunnbröd i stekpanna
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,5 tsk bakpulver
3 nypor hjorthornssalt
0,5 tsk salt
1 tsk hel anis
1 tsk hela fänkålsfrön
25 g smält smör
1,5 dl filmjölk
1 msk brödsirap
Mortla anis och fänkål. Blada de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner filmjölk, smält smör och sirap till en slät deg. Låt stå kallt i kylskåp en kvart. Kavla ut 5-6 tunna bröd, picka med gaffel och stek i torr panna, en till ett par minuter per sida. Serveras nygräddade.
Publicerad i bröd, radiomat | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg9 kommentarer till “Nu pickipickar vi tunnbröden!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åå kom hit med frukost!
Tunnbröd med smak av anis och fänkål?! Spännande!
ÅH. Tunnbröd. Fyfasen så gott.
Läfsor brukar vi kalla de tunnbröd mamma gör, som är de godaste. Dina tunnbröd får ursäkta ;)
Oj oj oj, det låter verkligen hysteriskt gott det här! Kanske man skulle våga sig på någon dag, även om jag inte är en bakexpert….
Tunnbröd för mig betyder tunnbrödsrullar med potatismos, korv, ketchup, senap och bostongurka… eller skidåkarmat i backen med tunnbrödsmackor med ost och varm choklad! :) Jag åt en SUPERGOD färskost med kummin när jag var på hotell Avalon under Krogveckan, den kombon rekommenderar jag varmt! :)
Älskar tunnbröd så detta recept måste testas. Men nu får du lugna dig lite Tina, hinner ju inte testa alla godsaker härifrån! ;-)
Anna: Försent!
Emilia: Prima tunnbröd ska du veta.
Kim: Läfstor!? :-D
Linda: Tro mig, man behöver inte vara någon bakexpert för att baka detta.
Plommonet: Kummin är så himla gott, det måste jag testa. Tack för tips!
Hanna: :-P
Ser goda ut, jag bara älskar tunnbröd är så gott. Vad sugen du gjorde mig nu hihi :-)
Kalasmums: :-)