En långväga kusin till räksmörgåsen
Inget ont om en klassisk räksmörgås, men det här är en räksmörgås så långt från originalet man bara kan komma. En grillad ciabatta med krämig avokado i botten, en fräsch mangosalsa med chili och koriander som lager två och givetvis toppas anrättningen med ett rejält lass fina räkor. Faktum är att det här var så snabblagat, enkelt och gott att jag tror att jag och ciabattan ses redan på fredag igen.
Grillad ciabatta för två, med räkor,
avokado och mangosalsa
2 ciabatta
2 msk rapsolja
1 mogen mango
0,5 rödlök
1 tomat
0,5 lime
1 näve färsk koriander
0,5 röd chili
500 g räkor med skal
2 mogna avokado
Dela mango och tomat i centimeterstora kuber. Finhacka chili, rödlök och koriander. Blanda i en skål tillsammans med limesaft. Låt stå. Skala räkorna. Dela ciabattan och ringla olja över snittytorna. Stek på medelhög värme tills bröden får en rostad yta med fin färg. Mosa avokado med en gaffel på respektive underdel av bröden. Skeda över mangosalsan och toppa med räkor.
Publicerad i fredag | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg17 kommentarer till “En långväga kusin till räksmörgåsen”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
En upphottad räkmacka helt i min smak!
Jag gillar idén med räkmackor men jag och majonnäs kommer inte riktigt överens. Men DIN macka tror jag kommer att få hela min kropp + lille rackaren i magen att tokdansa av glädje.
Helt klart en av de vackraste räkmackor jag skådat! Den versionen tänker jag då verkligen stämma träff med :)
Där är den juh!! Den skulle jag lätt kunna tänka mig på fredag!
Då kommer jag och äter på fredag också!
Åh du… Det där såg ju helt GALET gott ut!! Ska nog försöka sno ihop dessa till vår bröllopsdag på onsdag – för då FÅR man mitt-i-veckan-lyxa med gomacka och vin! :D
Jag som inte är något stort fan av den klassiska räkmackan blev väldigt sugen på denna! Detta receptet får stanna!
Fy jäklars vad gott!!
Gah! I die! ge mig den!
Emmy: Vilken tur, då är fredagsmiddagen klar? ;-)
Ann-Louise: Hurra för tokdansande! Kom hit så bjuder jag och räkmackan upp till dans!
Nina S: Hoppas att ni kommer att fatta tycke för varann!
Sofie: Slå till vetja!
Anna: Det tvivlar jag inte på!
Zarah: Det får man verkligen! Hurra och grattis i förskott! <3 Kom ihåg att mangon och avokadon måste vara mogna, är det kriterierna uppfyllda så kommer ingen att bli besviken.
Emilia: Fint!
Moma: Japp!
Kim: Kom hit så bjuder jag!
Det där ser vrålgott ut! Älskar klassisk räksmörgås, avokado, mango, ja, allt som finns i smörgåsen! Måste testas :) (som med allt annat som du också gör, allt ser ju alltid såå gott ut!)
Matilda: Vilken tur att det inte är tvärtom! ;-)
Tack för recept! Blev kräftor istället för räkor – men väldans gott! :D
Detta måste jag testa, så fräscht med mangosalsan!
Zarah: Hurra, vad kul! Tack för att du tittar in och berättar!
Hanna: Ja, testa!
[...] when I saw this different prawn sandwich at the fab Swedish blog Pickipicki, I knew I had to try it. Doesn’t it sound amazing with [...]
[...] En citronmajonnäs En grillad räkciabatta med avokado och mangosalsa Publicerad i räkor, smörgåsvariant | Kommentarer (3) Skriv ut [...]