Sommarens första kalas

den 29 april 2012, kl 17:32

I veckan var systern och jag på bokmingel i huvudstaden. Ebba von Sydow och hennes syster Amy firade sin nyutgivna kokbok Sommar med systrarna von Sydow. Jag bläddrade i den nya boken och provsmakade finfika medan systern mestadels sneglade på folk. Gissningsvis var vi lika nöjda båda två. Mest nöjd var systern dock tre dygn senare när hon ringde mig på sin födelsedag. Hon hade just tagit sig tid att öppna boken och konstaterade belåtet att s-o-m-m-a-r-r-e-c-e-p-t passar till s-o-m-m-a-r-k-a-l-a-s och att sommarens första kalas faktiskt var det som skulle gå av stapeln senare samma kväll! Som vanligt var hon ju inte helt fel ute. Solen värmde för första gången i år och de örtkryddade parmarullarna från kapitlet med mingelmat var mest poppis på hela kalaset, tja bortsett från födelsedagsbarnet förstås. Så nu vet ni, sommaren började i lördags och systrarna von Sydows nya bok är kalasfin.

Örtkryddade parmarullar
10 skivor parmaskinka
200 g naturell färskost
1 dl rostade pinjenötter
0,5 kruka finklippt gräslök
0,5 kruka finklippt persilja
salt, svartpeppar
1 tsk olivolja
ruccola till pynt

Lägg ut parmaskinkan på plastfolie. Rör ihop färskost, nötter och örter. Bred röran över parmaskinkan. Rulla ihop och täpp till plastern i ändarna. Förvara i frysen tills en stund innan servering (lättare att skära). Servera på en bädd av ruccola, ringla över lite olivolja. Recept: Sommar med systrarna von Sydow.

Ännu mer von Sydow
Boken finns att köpa här
Ebbas blogg
Amys blogg


Citrus-blondie, ett rosa chockladbräck och en brownie god som få


Fina Ebba

Örtkryddade parmarullar och ringen.

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “Sommarens första kalas”

  1. sofie mumsfillibaba kl 17:43, den 29 april 2012

    Underbart med alla sommarsmaker! Rullarna ser smarriga ut.

  2. Mårtenssons kök kl 18:40, den 29 april 2012

    Jahaja, det är till att röra sej i de finare kretsarna:):)
    Rullarna låter riktigt goda, kakorna likaså!

  3. anna kl 19:31, den 29 april 2012

    Supergoda brownies!

  4. Lottzy kl 21:28, den 29 april 2012

    Oj vilka rullar, alldelles lagom på alla sätt, bra tips!

  5. Amy kl 01:34, den 30 april 2012

    Åh, så jättekul att se att recepten kommer till användning! Väldigt roligt att titta in på din fina blogg också :)

    Trevlig Valborg önskar Amy!

  6. Amy kl 01:39, den 30 april 2012

    Förresten, märker att vi två har liknande bakgrund, jag har läkarexamen från Sverige och läser nu en Masters i human nutrition!

  7. På hemväg | Amy von Sydow Green kl 02:16, den 30 april 2012

    [...] gästen cyklade hem med en full cykelkorg. Förresten, det är så fantastiskt roligt att läsa om när folk lagar våra recept, har ni testat något än?! Like this:GillaBli först att gilla denna post. Postat i [...]

  8. Tosca kl 05:56, den 30 april 2012

    Oj, författaren har en läkarexamen o läser näringslära.
    Tala om bortkastad utbildning.

  9. tina kl 07:12, den 30 april 2012

    Sofie: Ja, det var verkligen sommarlängtan att bläddra i boken!

    Mårtenssons kök: Gullo! Både rullarna och kakorna var prima!

    Anna: Ja verkligen!

    Lottzy: Testa vid tillfälle vetja, snabba att plocka ihop och plocka fram. Dom fick mycket beröm!

    Amy: Men hej, vad kul att du tittar in här! Grattis till en finfin bok! Läkare och nutrition är ett vinnande koncept! ;-)

    Tosca: Hoppsan, gått upp för tidigt idag? Jag skulle tvärtom säga att det finns otippat lite nutritionskunskaper i läkarutbildningen. Mer nutritionskunskaper inom läkarkåren är nog en vinnande kombination, inte minst för patienten.

  10. Tosca kl 09:13, den 30 april 2012

    tina.
    Ja om denna läkarexamen hade använts där den betalades dvs. i Sverige, och inte till att skriva en bok om sötsaker!
    En läkarutbildning kostar oss skattebetalare 5,5 milj.
    Nuttrition in the US is a joke anyway-:)

  11. Elin kl 11:00, den 30 april 2012

    Men vad synd att våra vägar inte korsades på bokminglet Tina, hela ragazzeredaktionen var där ca vid femtiden! Boken är jättefin, man kan ju bara älska en bok som har det goda omdömmet att skriva om Pimms :)

  12. M. kl 11:52, den 30 april 2012

    Tosca: Nej men Tina, är du ute i kommentarsfälten igen, undrade just var du blivit av. Kan du inte använda all din överskottsenergi till att vara lite vänlig i stället för att förfölja systrarna von Sydow?

  13. Hanna kl 12:42, den 30 april 2012

    Rullarna er riktigt goda ut! Och så roligt att ringen kom med igen ;-)

  14. tina kl 09:06, den 1 maj 2012

    Elin:Hurra för Pimms! <3 Såg er inte, synd, hade varit kul att säga hej till hela gänget!

    Hanna: Rullarna kan jag verkligen rekommendera. Och ringen, ja den är ju ohjäpligt fotogenique! ;-)

  15. Helena kl 11:36, den 2 maj 2012

    Jag håller med Elin; synd att vi missade varandra på bokminglet!

  16. tina kl 19:01, den 2 maj 2012

    Helena: Nästa gång!

  17. Ellinor kl 14:06, den 3 juni 2012

    Åh, det här måste testas! Hur många rullar blir det för en ”sats” så att säga?

  18. tina kl 14:11, den 3 juni 2012

    Ellinor: I sanningens namn är det nog ganska godtyckligt beroende på hur tjocka rullar man rullar, eller hur breda snittar man skär. Jag skulle såhär en dryg månad senare gissa på att jag kanske fick ihop 20-25 rullar.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen