Pickifågeln och hans tjej?
Det här med bröllop alltså, jag tror bestämt inte att det finns något finare. Precis som man hade kunnat gissa så sa dom ja, finaste J och H. Inte var det heller någon överraskning att bruden bakat tårtan själv. Men, vem hade kunnat ana att självaste bröllopstårtan skulle toppas av en pickifågel i sällskap av en pickifågeltjej? Hohoho. Själv andades jag ut i samma ögonblick som mitt ansvarsområde laxen med tillhörande såser fick tummen upp runt bordet. Det är då man vill utbrista ja av ren lättnad, men nu var det ju inte min tur att ropa ja just den här dagen. När kakbuffén dukades fram ropade jag trots allt både ja och hurra över cakepopsen och flädermakronerna. Så himla goda bägge två. Om jag ska försöka muta mig till recepten? Ja, oui, yes, jajjamen!
Hel laxfilé i ugn
Lägg biten med laxfilé med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pressa över citronsaft, toppa med gneröst med flingsalt, vitpeppar och rivet citronskal. Hur mycket? Så mycket som verkar rimligt och sen lika mycket till. Riv även över finrivet citronskal. Stoppa in en stektermometer i den tjockast delen av fisken. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen i 125 grader tills kärntemperaturen är 56 grader. Klipp över färsk dill. Servera till exempel med ugnsrostad örtpotatis, pepparrotssås och örtaioli.
Dom som spar, dom har presenten kvar?
Gräslökspannacotta med kräftstjärtar och grissini
Lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax, lax och lax
Flädermousse med jordgubbar
Cakepop, vaniljhjärta och fläder- respektive blåbärsmakron
10 kommentarer till “Pickifågeln och hans tjej?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Fina bilder, fint bröllop! <3
Vad allt ser gott ut! Och tårtan, vad söt och fin den är :)
Vilken mysig bröllopsmeny. Vacker utan att vara överdådig – som det ska vara.
PS. letar just nu efter prima gnocchirecept, alla som känner sig träffade kika gärna in och tipsa om det bästa ni har!
Allt på bilderna ser jättegott ut! Visst är det speciellt på bröllop – det är ju verkligen en glädjens fest!
Åh, så mycket gott! Hel lax är så gott! Och moussen såg lockande ut minst sagt.
Vilken vacker brud & så tjusig mat. Här finns det många idéer att hämta inför mitt & J.s bröllop nästa år. :)
Tack fina Tina, laxen var utomordentligt god!
Anna: O ja. :-)
Matilda: Ja, mycket söt tårta. H hade både bakat och målat tårtan själv!
Matologi: Gnocchi som är så gott, lycka till i receptjakten, själv tror jag dessvärre inte att jag har något bra recept. Får titta in hos dig sen och ta del av det bästa receptet. :-)
Emma: Allt var jättegott, särskilt bakverken!
Marja: Moussen var toppengod!
Ann-Louise: :-D
Helena: Tack själv för ett finfint kalas!
Oj en sån massa gott! Och underbart fina bilder. Presenten gillades såklart med!! :)
Så kul att läsa ikapp om sommarkollot också eftersom jag själv varit hemma i Skåne-stugan, men tyvärr utan internet. Mkt semesterläsning att ta igen med andra ord. Ha det så fint på kollot!
Hanna: Tack för fin kommentar! För oss blev det ingen Skåneresa i år, det känns lite tomt på något vis. Hoppas att du har haft det finfint i Sverige.