Ratatouille är pizzasås är ratatouille
Kommer ni ihåg pizzasåstricket vi pratat om tidigare? Att byta ut tomatsåsen mot ratatouille. Själv har jag sedan dess både hunnit glömma bort och återupptäcka det smarta knepet. Har ni ännu inte testat så ta tillfället i akt nästa gång det vankas pizzabak vetja.
Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
3 tomater
1 liten aubergine
0,5 zucchini
0,5-1 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
ev torkad timjan/oregano
ev ett uns cayennepeppar
1 burk krossade tomater
Skala löken och dela i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, skalad och tärnad aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa tills auberginen blir mjuk. Häll över burken med krossade tomater och finhackad färsk timjan. Låt småputtra och smaka av med mer kryddor.
Ratatouille på pizza
Mixa slät med en mixer. Bred ratatouillen över pizzabotten och toppa med exempelvis mozzarella, tunt skivad zucchini, skinka och oliver. Grädda. Pynta med ruccola och färsk basilika.
13 kommentarer till “Ratatouille är pizzasås är ratatouille”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det är en höjdare att rosta ratatouille-grönsakerna i ugnen! Blir en fin och djup smak. Smart att göra sås av den!
Kim: Det kan jag tänka mig, rostade grönsaker är ju toppengott på alla vis. <3 Tack för tips!
Ha, vilket bra tips! :) Då är ju grönsakerna i princip färdigt i pizzasåsen…
Vilket smart tips! Låter kanongott.
Jag kan intyga att det var smaskens. Tack för maten!
Smart! Jag har nyss skrutit om ratatouille till lammfärsspett eller bara för att göra köpesköttbullarna lite mer hemlagade, så detta får bli nästa höjdare:)
Matilda: Ja det också!
Sara: Ja, testa vetja!
Helena: :-)
Katrin: Vad kul! :-)
Mums. Massssssor av smaker. :)
Mycket bra idé måste jag säga!
[...] med kantareller och västerbottensost (16 minipizzor eller 4 stora) Koka ratatoullie enligt det här receptet. Låt puttra medan degen jäser. Gör pizzadegen enligt Leilas recept, jäs minst 30 min. Rensa [...]
Josefina: Ja! :-)
Lottzy: Ja eller hur, tror bestämt att det var Emmy på Remsans Bistro som tipsade för länge sen. :-)
Pizzasåstricket var perfekt! Så smakrik och fräsch med massor av goda grönsaker i, att jag aldrig tänkt på det förut :)
Isflingan: :-D