Ratatouille är pizzasås är ratatouille

den 11 juli 2012, kl 14:41

Kommer ni ihåg pizzasåstricket vi pratat om tidigare? Att byta ut tomatsåsen mot ratatouille. Själv har jag sedan dess både hunnit glömma bort och återupptäcka det smarta knepet. Har ni ännu inte testat så ta tillfället i akt nästa gång det vankas pizzabak vetja.

Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
3 tomater
1 liten aubergine
0,5 zucchini
0,5-1 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
ev torkad timjan/oregano
ev ett uns cayennepeppar
1 burk krossade tomater

Skala löken och dela i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, skalad och tärnad aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa tills auberginen blir mjuk. Häll över burken med krossade tomater och finhackad färsk timjan. Låt småputtra och smaka av med mer kryddor.

Ratatouille på pizza 
Mixa slät med en mixer. Bred ratatouillen över pizzabotten och toppa med exempelvis mozzarella, tunt skivad zucchini, skinka och oliver. Grädda. Pynta med ruccola och färsk basilika.

Skriv ut inlägg

13 kommentarer till “Ratatouille är pizzasås är ratatouille”

  1. Kim kl 16:10, den 11 juli 2012

    Det är en höjdare att rosta ratatouille-grönsakerna i ugnen! Blir en fin och djup smak. Smart att göra sås av den!

  2. tina kl 16:11, den 11 juli 2012

    Kim: Det kan jag tänka mig, rostade grönsaker är ju toppengott på alla vis. <3 Tack för tips!

  3. Matilda kl 20:05, den 11 juli 2012

    Ha, vilket bra tips! :) Då är ju grönsakerna i princip färdigt i pizzasåsen…

  4. Sara på Vardag.nu kl 20:33, den 11 juli 2012

    Vilket smart tips! Låter kanongott.

  5. Helena kl 22:02, den 11 juli 2012

    Jag kan intyga att det var smaskens. Tack för maten!

  6. Katrin kl 23:47, den 11 juli 2012

    Smart! Jag har nyss skrutit om ratatouille till lammfärsspett eller bara för att göra köpesköttbullarna lite mer hemlagade, så detta får bli nästa höjdare:)

  7. tina kl 00:14, den 12 juli 2012

    Matilda: Ja det också!

    Sara: Ja, testa vetja!

    Helena: :-)

    Katrin: Vad kul! :-)

  8. Josefina kl 00:19, den 12 juli 2012

    Mums. Massssssor av smaker. :)

  9. Lottzy kl 16:51, den 12 juli 2012

    Mycket bra idé måste jag säga!

  10. Skogen är gul! | pickipicki kl 21:26, den 12 juli 2012

    [...] med kantareller och västerbottensost (16 minipizzor eller 4 stora) Koka ratatoullie enligt det här receptet. Låt puttra medan degen jäser. Gör pizzadegen enligt Leilas recept, jäs minst 30 min. Rensa [...]

  11. tina kl 21:39, den 12 juli 2012

    Josefina: Ja! :-)

    Lottzy: Ja eller hur, tror bestämt att det var Emmy på Remsans Bistro som tipsade för länge sen. :-)

  12. Isflingan kl 21:29, den 29 september 2013

    Pizzasåstricket var perfekt! Så smakrik och fräsch med massor av goda grönsaker i, att jag aldrig tänkt på det förut :)

  13. tina kl 21:30, den 29 september 2013

    Isflingan: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen