Bästa ugnspannkakan
Det här är ugnspannkakan som matchar duken som matchar ugnspannkakan. Och visst är det särskilt roligt när snyggpannkakan inte bara är den vackraste, utan också den allra godaste. Jag tror att det var Elin som tipsade och sedan dess kan åtminstone inte vi äta ugnspannkaka på annat vis än i sällskap med just bacon, äpple och timjan.
Fläskpannkaka med äpple och timjan
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
0,5 tsk salt
4 små svenska äpplen
2 paket ekologisk bacon
några kvistar färsk timjan
Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet. Ställ kallt. Dela baconskivorna på hälften, kärna ur äpplen och skiva (med skal) centimetertjocka skivor. Bred ut bacon och äpple på en plåt med bakplåtspapper, lägg dit några kvistar färsk timjan. Sätt in högt upp i ugnen i 225-250 grader i 8-10 min. Plocka bort timjankvistarna och häll över pannkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 min. Servera med färsk timjan och lingon.
Publicerad i äpplen, pannkaka | Kommentarer (16) Skriv ut inlägg