Nu värmer vi upp!
Nu börjar uppvärmningen inför årets glöggsäsong. Svartvinbärssaftsvarianten är förvisso inte glögg, men något som ändå ger smak och hopp om vad som komma skall. Apropå vad som komma skall är det förresten dags att börja handla ingredienserna till årets garderobsglögg. Ni vet den där goda saken som ska stå till sig i en hink i 6 veckor i väntan på första advent. På söndag är det dags!
Svartvinbärs(fusk-)glögg
outspädd svartvinbärssaft, gärna hemkokt
en bit kanelstång
en bit färsk ingefära
ett par nypor kardemummakärnor
en hel stjärnanis
Häll svartvinbärssaft i en mugg och häll över kokande vatten. Skala och dela ingefära i små bitar, bryt en bit av en kanelstång i mindre bitar och lägg alltsammans tillsammans med hela kardemummakärnor i en teboll. Låt dra en bra stund, ju längre desto bättre.