Snälla broccoli- och parmesanplättar
Inne hos fina Hanna på Matarkivet ramlar jag över ett recept på broccoli- och parmesanplättar som jag snor ungefär rakt av. Det här är maten som lägger armen runt ens axlar och håller om, som smakar snällt och lent i både mun och mage. Ni vet sådan där mat man kan behöva om hösten när det stormar runt omkring.
Broccoli- och parmesanplättar
2 broccolihuvuden
1 ägg
40 g parmesan
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja
Ansa broccolin och dela i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ung 4 min. Häll av vattnet och mixa broccolin. Blanda med uppvispat ägg, finriven parmesan, mjöl, pressad vitlök, salt och peppar. Stek i olja 7-10 minuter på medelvärme. Servera med den kalla såsen.
Kall sås
1 dl creme fraiche
skal från en halv citron
1 msk finriven parmesan
salt, svartpeppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Publicerad i broccoli, copy-paste, parmesan | Kommentarer (15) Skriv ut inlägg