Snälla broccoli- och parmesanplättar

den 17 oktober 2012, kl 21:02

Inne hos fina Hanna på Matarkivet ramlar jag över ett recept på broccoli- och parmesanplättar som jag snor ungefär rakt av. Det här är maten som lägger armen runt ens axlar och håller om, som smakar snällt och lent i både mun och mage. Ni vet sådan där mat man kan behöva om hösten när det stormar runt omkring.

Broccoli- och parmesanplättar
2 broccolihuvuden
1 ägg
40 g parmesan
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja

Ansa broccolin och dela i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ung 4 min. Häll av vattnet och mixa broccolin. Blanda med uppvispat ägg, finriven parmesan, mjöl, pressad vitlök, salt och peppar. Stek i olja 7-10 minuter på medelvärme. Servera med den kalla såsen.

Kall sås
1 dl creme fraiche
skal från en halv citron
1 msk finriven parmesan
salt, svartpeppar

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Skriv ut inlägg

15 kommentarer till “Snälla broccoli- och parmesanplättar”

  1. Anki kl 21:56, den 17 oktober 2012

    Åh! Det här låter som något som jag vill äta jämt! Måste provas, helst igår!

  2. Amy's piece of cake kl 22:41, den 17 oktober 2012

    Har också spanat in det receptet hos Hanna men ej hunnit testa det.

  3. Katarina kl 03:10, den 18 oktober 2012

    Jag såg dessa också hos Matarkivet och tänkte att de är säkert goda! Roligt att du testat :)

  4. Sonja {Dagmars Kitchen} kl 08:55, den 18 oktober 2012

    Mums vad gott det ser ut!! Precis sån mat man vill ha nu. På pricken! Tack för tipset!

  5. Håkan / Recepten.nu kl 14:57, den 18 oktober 2012

    Ser riktigt trevlig ut. Tack för tipset!

  6. Sara på Vardag.nu kl 19:48, den 18 oktober 2012

    Såg också receptet hos Hanna men du hann före mig med att testa. Nu bara måste jag ju testa!

  7. EbbaPåLandet kl 20:44, den 18 oktober 2012

    Vilket super recept. Jag taggar!
    Då jag inte äter gluten och spannmål provar jag att byta ut mot madelmjöl istället.
    Borde funka!

    Hej svej

  8. tina kl 20:50, den 18 oktober 2012

    Anki: :-)

    Katarina: Nu är det din tur att testa!

    Sonja: Precis, på pricken!

    Håkan: Tacka Hanna vetja!

    Sara: Ja, det måste du faktiskt!

    Ebba: Gör så, hoppas det blir gott!

  9. isabell kl 08:04, den 19 oktober 2012

    jättegott! såsen va grymt god till!

  10. Hanna kl 16:05, den 19 oktober 2012

    Så vackert skrivet! :)

  11. Stina kl 14:31, den 20 oktober 2012

    Väldigt goda! Jag panerade med panko. Det blir en återkommande rätt hos oss!

  12. Ansibecki kl 23:24, den 20 oktober 2012

    Tack för tipset! Detta måste provas. Snäll mat behövs till den här magen just nu ;)

  13. tina kl 19:02, den 22 oktober 2012

    Isabell: Vad kul att du också gillade!

    Hanna: Tack för ett toppenrecept!!

    Stina: Vad kul!

    Ansibecki: Ta hand om magen!

  14. Lin kl 09:44, den 27 november 2013

    Men vad gör jag för fel? Det blir bara en oformlig smet som inte håller ihop och bara blir en gröt som aldrig ”stannar”.

  15. tina kl 14:31, den 29 november 2013

    Lin: Vad tråkigt! Oformlig smet som i lös smet? Visst häller du av broccolivattnet ordentligt?

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen