Snälla broccoli- och parmesanplättar
Inne hos fina Hanna på Matarkivet ramlar jag över ett recept på broccoli- och parmesanplättar som jag snor ungefär rakt av. Det här är maten som lägger armen runt ens axlar och håller om, som smakar snällt och lent i både mun och mage. Ni vet sådan där mat man kan behöva om hösten när det stormar runt omkring.
Broccoli- och parmesanplättar
2 broccolihuvuden
1 ägg
40 g parmesan
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja
Ansa broccolin och dela i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ung 4 min. Häll av vattnet och mixa broccolin. Blanda med uppvispat ägg, finriven parmesan, mjöl, pressad vitlök, salt och peppar. Stek i olja 7-10 minuter på medelvärme. Servera med den kalla såsen.
Kall sås
1 dl creme fraiche
skal från en halv citron
1 msk finriven parmesan
salt, svartpeppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Publicerad i broccoli, copy-paste, parmesan | Kommentarer (15) Skriv ut inlägg15 kommentarer till “Snälla broccoli- och parmesanplättar”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh! Det här låter som något som jag vill äta jämt! Måste provas, helst igår!
Har också spanat in det receptet hos Hanna men ej hunnit testa det.
Jag såg dessa också hos Matarkivet och tänkte att de är säkert goda! Roligt att du testat :)
Mums vad gott det ser ut!! Precis sån mat man vill ha nu. På pricken! Tack för tipset!
Ser riktigt trevlig ut. Tack för tipset!
Såg också receptet hos Hanna men du hann före mig med att testa. Nu bara måste jag ju testa!
Vilket super recept. Jag taggar!
Då jag inte äter gluten och spannmål provar jag att byta ut mot madelmjöl istället.
Borde funka!
Hej svej
Anki: :-)
Katarina: Nu är det din tur att testa!
Sonja: Precis, på pricken!
Håkan: Tacka Hanna vetja!
Sara: Ja, det måste du faktiskt!
Ebba: Gör så, hoppas det blir gott!
jättegott! såsen va grymt god till!
Så vackert skrivet! :)
Väldigt goda! Jag panerade med panko. Det blir en återkommande rätt hos oss!
Tack för tipset! Detta måste provas. Snäll mat behövs till den här magen just nu ;)
Isabell: Vad kul att du också gillade!
Hanna: Tack för ett toppenrecept!!
Stina: Vad kul!
Ansibecki: Ta hand om magen!
Men vad gör jag för fel? Det blir bara en oformlig smet som inte håller ihop och bara blir en gröt som aldrig ”stannar”.
Lin: Vad tråkigt! Oformlig smet som i lös smet? Visst häller du av broccolivattnet ordentligt?