Bästa ugnspannkakan
Det här är ugnspannkakan som matchar duken som matchar ugnspannkakan. Och visst är det särskilt roligt när snyggpannkakan inte bara är den vackraste, utan också den allra godaste. Jag tror att det var Elin som tipsade och sedan dess kan åtminstone inte vi äta ugnspannkaka på annat vis än i sällskap med just bacon, äpple och timjan.
Fläskpannkaka med äpple och timjan
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
0,5 tsk salt
4 små svenska äpplen
2 paket ekologisk bacon
några kvistar färsk timjan
Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet. Ställ kallt. Dela baconskivorna på hälften, kärna ur äpplen och skiva (med skal) centimetertjocka skivor. Bred ut bacon och äpple på en plåt med bakplåtspapper, lägg dit några kvistar färsk timjan. Sätt in högt upp i ugnen i 225-250 grader i 8-10 min. Plocka bort timjankvistarna och häll över pannkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 min. Servera med färsk timjan och lingon.
Publicerad i äpplen, pannkaka | Kommentarer (16) Skriv ut inlägg16 kommentarer till “Bästa ugnspannkakan”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ser underbart god ut! Jag som varken äter kött eller vetemjöl ska försöka mig på något liknande med äpple o timjan iaf ;-)
Det var ju lite intressant att slänga ner äpplen i! Åt vanlig ungspannkaka för någon dag sen, får prova detta nästa gång :)
Har ätit den här till middag nu och himmel vad gott och saftigt det var!
Ugnspannkaka är The Ultimate Vardagsmat :) Gjorde med äpplen, timjan och hasselnötter häromdagen, inte fel det heller!
Den ser fantastiskt god ut. Ska lägga fram förslaget till sambon som är skeptisk till ugnspannkaka och hoppas att han nappar. Vilken otroligt vacker duk förresten!
Yummie säger jag! Vilken kul grej att ha äpple i pannkakan. Låter riktigt gott.
Hej!
Vilken underbar mat du presenterar, MEN på vilken underbar mönstrad duk, vaaaaar har du hittad den! Perfekta duken till min kära mamma i present, hon skulle tycka att den är så vacker!
Varma hälsningar
Charlotte
Ungspankis – en bortglömd liten skatt! Låter gott att pimpa den med timjan och äpple.
Du borde prova att ha rödlök i också :) grymt gott! Passar bra till timjanen!
http://skippanudlarna.com/2012/09/23/fullkornsugnspannkaka-med-rodlok-och-skinka/
Jessica: Tur att äpple respektive timjan är gott även utan pannkakssmet och bacon. ;-)
Sandra: Ja gör det, på svenska äpplen, du kommer gillat!
Anna: Vad bra!
Sara: Hasselnötter! Hela?
Saralito: Visst är den, ska berätta historien om duken någon dag!
Sanna: Det är det, testa!
Charlotte: Den här duken alltså, är ju egentligen ingen duk. Och inte är den från Sverige heller. Men den har gjort en rolig resa, jag ska berätta om den vid tillfälle. :-)
Kim: Skatt!
Sally: Smart, det ska jag testa nästa gång. Tack för tips!
Så gott med ugnspannkaka, det var verkligen inte igår vi hade det. Oftast blir det Skånsk äggakaga istället i vårt kök så denna varianten glöms bort, lite synd faktiskt.
Mårtenssons: Åh, äggakaka var ju alldeles för länge sedan. Måste lagas snarast!
Tina, grovhackade hasselnötskärnor :)
Sara: Tack! Ska testas! :-)
Släng i lite purjolök också! Det är min favorit.
Helena: Tack för tips!