En lasagne lite extra allt

den 30 oktober 2012, kl 21:35

När jag kom hem ikväll hade Per Morberg och Carl kokat ihop en lasagne som stod och väntade på köksbordet. Den senare var mycket nöjd med sitt middagsverk och jag kan förstå varför. Lite mer ost, lite mer sås, lite mer bacon (!), ja lite mer utav allt. Och visst är resultatet lite godare än standardlasagnen. Nu är jag lite mer mätt än vanligt och glad över traven matlådor i kylskåpet. Hurra för bra matlådemat!

Lasagnen lite extra allt
Köttfärsås:
700 g nötfärs
150 g bacon
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
690 g passerade tomater
100 g tomatpuré
salt och svartpeppar

Bryn köttfärsen. Stek delad bacon separat. Tillsätt stekt bacon, klyftade champinjoner, tomatpuré och skivad vitlök till köttfärsen, fräs en liten stund till. Slå över passerade tomater och låt sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bechamelsås:
9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
riven muskotnöt
salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet under omrörning och bryn lite lätt i smör. Slå därefter över mjölken lite åt taget, rör om under tiden. Låt sjuda under fortsatt omrörning i 5-10 minuter och smaka av med muskotnöt, salt och vitpeppar.

Plocka ihop lasagnen såhär:
150 g god ost
250 g färska lasagneplattor

Varva bechamel, köttfärssås och riven ost med lasagneplattor. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “En lasagne lite extra allt”

  1. Mårtenssons kök kl 22:24, den 30 oktober 2012

    Extra allt låter underbart gott!

  2. Helena mitt i smeten kl 00:03, den 31 oktober 2012

    Lasagne måste vara den ultimata matlådematen. Till och med godare dagen efter!

  3. Kim kl 16:39, den 31 oktober 2012

    More is more! (…is Mor(e)berg…?)

  4. sofie kl 23:40, den 31 oktober 2012

    Extra allt – helt min melodi!

  5. tina kl 07:53, den 3 november 2012

    Mårtenssons: Den var fantiskt och lika god i matlådan dan där på!

    Helena: Ja, det var den faktiskt!

    Kim: Moreberg, så sant! :-D :-D

    Sofie: :-)

  6. Sanna kl 15:12, den 5 november 2012

    Åh, jag är en stor fantast av lasagne. Det låter gott att ha bacon i, det ska jag testa!

  7. tina kl 19:54, den 5 november 2012

    Sanna: Gav oväntat mycket smak, testa vetja!

  8. Emma kl 10:56, den 8 december 2012

    Testade denna i veckan, den var saftig och god :) Nästa gång ska vi dock krydda lite mer.

    Tack för ett bra recept!

  9. tina kl 17:12, den 9 december 2012

    Emma: Tacka Morberg! ;-)

  10. Did I tell you about today | Fröken Sohl @ Spotlife kl 17:57, den 12 maj 2013

    [...] och små söta trädgårdar. Nu lagar vi en lasagne med extra allt, basreceptet vi utgår från är PickiPickis. Idag slängde vi i lite vin också och jag tänker ha persilja i bechamelsåsen. Mums! Och därmed [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen