En lasagne lite extra allt
När jag kom hem ikväll hade Per Morberg och Carl kokat ihop en lasagne som stod och väntade på köksbordet. Den senare var mycket nöjd med sitt middagsverk och jag kan förstå varför. Lite mer ost, lite mer sås, lite mer bacon (!), ja lite mer utav allt. Och visst är resultatet lite godare än standardlasagnen. Nu är jag lite mer mätt än vanligt och glad över traven matlådor i kylskåpet. Hurra för bra matlådemat!
Lasagnen lite extra allt
Köttfärsås:
700 g nötfärs
150 g bacon
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
690 g passerade tomater
100 g tomatpuré
salt och svartpeppar
Bryn köttfärsen. Stek delad bacon separat. Tillsätt stekt bacon, klyftade champinjoner, tomatpuré och skivad vitlök till köttfärsen, fräs en liten stund till. Slå över passerade tomater och låt sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Bechamelsås:
9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
riven muskotnöt
salt och vitpeppar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet under omrörning och bryn lite lätt i smör. Slå därefter över mjölken lite åt taget, rör om under tiden. Låt sjuda under fortsatt omrörning i 5-10 minuter och smaka av med muskotnöt, salt och vitpeppar.
Plocka ihop lasagnen såhär:
150 g god ost
250 g färska lasagneplattor
Varva bechamel, köttfärssås och riven ost med lasagneplattor. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Publicerad i lasagne, Per Morberg | Kommentarer (10) Skriv ut inlägg10 kommentarer till “En lasagne lite extra allt”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Extra allt låter underbart gott!
Lasagne måste vara den ultimata matlådematen. Till och med godare dagen efter!
More is more! (…is Mor(e)berg…?)
Extra allt – helt min melodi!
Mårtenssons: Den var fantiskt och lika god i matlådan dan där på!
Helena: Ja, det var den faktiskt!
Kim: Moreberg, så sant! :-D :-D
Sofie: :-)
Åh, jag är en stor fantast av lasagne. Det låter gott att ha bacon i, det ska jag testa!
Sanna: Gav oväntat mycket smak, testa vetja!
Testade denna i veckan, den var saftig och god :) Nästa gång ska vi dock krydda lite mer.
Tack för ett bra recept!
Emma: Tacka Morberg! ;-)
[...] och små söta trädgårdar. Nu lagar vi en lasagne med extra allt, basreceptet vi utgår från är PickiPickis. Idag slängde vi i lite vin också och jag tänker ha persilja i bechamelsåsen. Mums! Och därmed [...]