Fisktipsen!
I förmiddags kastade jag ut en fråga om middagstips på twitter. Lättlagat och gärna fisk var önskemålen, och tänk jag fick så många finfina tips i retur att det kan tänkas bli fisk resten av veckan. Kvällens fisk blev den Sara inspirerade till. En god kolja under ett grönt täcke. Det kanske vore en sådan man skulle varit idag. Tänk att få lägga sig under täcket i en varm ugn, sannolikt det enda som skulle kunna väga upp cykelturen hem i storm och spöregn.
Fisk under grönt täcke
1 kg koljafilé (eller annan smart vit fisk)
1 kruka basilika
ett litet hörn parmesanost
1,5 dl soltorkade körsbärstomater
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Mixa basilika, tomater och ost till en kräm. Rör ner creme fraiche och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Skär fiskfiléerna i 15 cm långa bitar, vit dubbel. Lägg fiskpaketen i en ugnsform och bred över basilikaröra. Baka mitt i ugn i 150 grader till 57 grader. Servera med ris och gröna bönor.
Publicerad i pickipicki | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Fisktipsen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det lät ju gott !
Ja, hujadamej, jag har frusit hela dagen! Att krypa in med täcket i ugnen låter näsan som en bra idé ;)
Vad gott det lät. Längesen jag lagade fisk. Den spar jag!
Låter som en toppenrätt! Perfekt med snabblagad god mat på vardagarna.
Anna: Det var det också!
Sara: Ja! :-)
Sofie: Gör det, fisk är fina grejer. Jag tänker på fisksoppa ungefär varje dag.
Emmy: Japp!
Från blåbärsgröt till gudalik fiskgryta, laga och njut!
http://mamalivet.blogspot.se/2012/11/fiskgryta-fran-himlen-eller-har-fran.html
C: Tack för tips!