I huset hos Elvaelva

den 3 mars 2013, kl 20:23

Oräkneligt är det antal gånger jag tittat runt bland bilderna inne på fina bloggen I huvudet på Elvaelva och önskat att jag kunnat flytta in i datorn, om så bara för en liten stund. Och tänk, igår fick jag nästan det. I sällskap av ett finfint gäng matmänniskor åt och drack vi så mycket gott att jag vaknade imorse och fick fundera en stund över huruvida jag kanske drömt alltsammans. Picklade ostron med fänkål och dillmajonnäs till exempel, visst låter det för gott för att vara sant? Men jag hade inte drömt, jag var fortfarande mätt och i telefonen fanns bildbevisen. Jag gör därför en elvaelva och bjuder på några av bilderna som fastnat i min iPhone. Den som är nyfiken på menyn i sin helhet hittar den här. Tack allesammans för en fin kväll.

Skriv ut inlägg

Någon slags omväg

den , kl 16:24

Skulle det finnas dom som tjuvlyssnade på våra vad-ska-vi-äta-till-middag-resonemang trötta vardagskvällar vore det nog många som skulle dra på smilbanden. Vi är överens om att orken att laga mat saknas, bestämmer oss för att hämtthai är kvällens räddning och är mycket nöjda fram tills vi ska enas om vems tur det är att cykla ner på stan för att hämta maten. Det är dom kvällarna det slutar med att vi lagar hämtmaten hemma, dukar med pinnar i soffan och fnissar över att dom lyckats bra i köket just den här dagen.

Kaang Ped
400 ml kokosmjölk
50 g röd currypasta
400 g kycklinglårfilé
4 dl vatten
4 cm ingefära
1 lime
1 röd chili
2 morötter
1 kruka koriander
salt och peppar

Dela kycklingen och fräs i stekpanna tillsammans med currypasta och riven ingefära. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka cirka 10 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med limesaft, hackad chili, salt, peppar och fint strimlade morötter. Sjud tills morötterna är mjuka och hacka ner koriander. Servera med nudlar eller ris.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen