Här är den, söndagspaellan
Här är den, söndagspaellan vi bjöd Johannes och Helena på igår kväll. När fyra viljor ska enas, en vilja vill ha kyckling, en annan skaldjur och en tredje något krämigt, då finns det nog bara ett alternativ att duka fram på bordet och det är det här. Den enda av oss som inte fick sin vilja igenom var han som önskade pasta, men när han serverade sig sin tredje portion så kändes det som att han var rätt nöjd ändå (alternativt hungrig).
Paella
1 gul lök
1 msk rapsolja
400 g kyklinglårfilé
0,5 g saffran
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl paellaris (el annat rundkornigt ris)
1 burk konserverade körsbärstomater
1 paprika
7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
500 g räkor med skal
250-300 g frysta musslor utan skal
kräftstjärtar
persilja och citronklyftor
Rensa kycklinglårfiléerna och fräs i olja tillsammans med saffran. Salta och peppra. Tillsätt finhackad lök och fräs mjuk, tillsätt finhackad vitlök samt ris och fräs en liten stund till. Häll över varm buljong samt tomater. Låt puttra under lock i 15 min, tillsätt paprika delad i mindre bitar. Späd ev med lite mer vatten. Låt småputtra tills riset är klart, ytterligare ca 5 min. Tillsätt mot slutet skalade räkor, musslor och kräftstjärtar. Smaka av med mer salt och peppar. Klipp över färsk persilja. Servera med citronklyftor.
Publicerad i paella, ris | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg