Här är den, söndagspaellan
Här är den, söndagspaellan vi bjöd Johannes och Helena på igår kväll. När fyra viljor ska enas, en vilja vill ha kyckling, en annan skaldjur och en tredje något krämigt, då finns det nog bara ett alternativ att duka fram på bordet och det är det här. Den enda av oss som inte fick sin vilja igenom var han som önskade pasta, men när han serverade sig sin tredje portion så kändes det som att han var rätt nöjd ändå (alternativt hungrig).
Paella
1 gul lök
1 msk rapsolja
400 g kyklinglårfilé
0,5 g saffran
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 dl paellaris (el annat rundkornigt ris)
1 burk konserverade körsbärstomater
1 paprika
7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
500 g räkor med skal
250-300 g frysta musslor utan skal
kräftstjärtar
persilja och citronklyftor
Rensa kycklinglårfiléerna och fräs i olja tillsammans med saffran. Salta och peppra. Tillsätt finhackad lök och fräs mjuk, tillsätt finhackad vitlök samt ris och fräs en liten stund till. Häll över varm buljong samt tomater. Låt puttra under lock i 15 min, tillsätt paprika delad i mindre bitar. Späd ev med lite mer vatten. Låt småputtra tills riset är klart, ytterligare ca 5 min. Tillsätt mot slutet skalade räkor, musslor och kräftstjärtar. Smaka av med mer salt och peppar. Klipp över färsk persilja. Servera med citronklyftor.
Publicerad i paella, ris | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg12 kommentarer till “Här är den, söndagspaellan”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh, jag kan känna doften ända hit. Ljuvligt! Och så vacker mat.
Mmmm, så gott det ser ut!
Det var så länge sen jag gjorde paella, och det är ju så fantastiskt gott … Saffran!
Emmy: Ja det blir fint med alla färger!
Martina: :-)
Josefina: Saffran! <3
Herre Jesus vad gott! Angående räkmackan, spar till mig, jag behöver verkligen hjälpa mina på traven!!
Moma: Kom hit så ska vi servera dig några räkmackor! <3
Sitter på tåget nu!
Moma: Toppen! Bäddsoffan är alltid bäddad för dig! Och vet du vad du får till efterrätt? Saffransglass som smakar lussebulle. :-D
Hej! Nu tänkte jag faktiskt ta och fråga dig, för nu har jag funderat ett tag. Vad är det för kostutbildning du har? Visst är du utbildad nutritionist men studerar vidare också? :) Jag läser själv masterprogrammet i kostvetenskap, men vill verkligen få lite mer djupgående näringslära och kött på benen och jag tror att du är rätt person med rätt tips!
Helt fantastisk mat & inspiration!
Lovisa: Jag har en magisterexamen i nutrition, en utbildning som är ett samarbetsprogram mellan Stockhoms universitet och Karolinska institutet. Här hittar du utbildningsplanen för kandidat- http://nutritionistforeningen.org/media/kandidatprogram2010.pdf respektive masterprogrammet: http://nutritionistforeningen.org/media/masterprogram2010.pdf
Det jag läser nu är ingen vidareutbildning inom nutrition utan läkarprogrammet. :-)
Bad att få paella till middag när jag kom hem till föräldrarna o denna goda blev jag bjuden på igår :) men en hälsning från pappan, var i ingredienslistan hittar han paprikan som ska i?
Isflingan: Åh, slarvigt av mig. Ska rättas genast, hälsa pappan och tacka!