Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!
Alla anledningar är anledning nog att fira! Idag hyllar vi det nya år 1392 på persiskt vis. Eller tja, nu är ju inte den här glassen någon traditionsenlig klassiker utan en efterrätt som uppfanns i det röda köket igår kväll. Man kan säga att jag gjorde glass av några av dom ingredienser som jag förknippar med det persiska köket; saffran, rosenvatten, granatäpplesirap och pistagenötter. Det här är alltså mitt tack tillbaka för alla finfina persiska recept jag fått testa genom åren. En god glass av det mäktigare slaget. Med andra ord inte en glass man serverar som kula, på kula, på kula i en strut, men som en liten efterrätt i en nätt kopp kanske? Gott nytt år vetja!
Saffransglass med granatäppelsirap
och pistagenötter
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
1 msk rosenvatten
granatäppelsirap
pistagenötter
Vispa grädden, rör därefter ner den kondenserade mjölken. Mortla saffran tillsammans med rosenvatten, blanda ner detta i grädden. Häll ut glassmeten i en fryslåda (1 liter). Rippla över granatäppelsirap. Sätt på lock och ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram en halvtimme innan servering. Servera med rostade pistagenötter som grovhackats.
Publicerad i glass, persiskt, persiskt nyår, saffran | Kommentarer (20) Skriv ut inlägg