Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!
Alla anledningar är anledning nog att fira! Idag hyllar vi det nya år 1392 på persiskt vis. Eller tja, nu är ju inte den här glassen någon traditionsenlig klassiker utan en efterrätt som uppfanns i det röda köket igår kväll. Man kan säga att jag gjorde glass av några av dom ingredienser som jag förknippar med det persiska köket; saffran, rosenvatten, granatäpplesirap och pistagenötter. Det här är alltså mitt tack tillbaka för alla finfina persiska recept jag fått testa genom åren. En god glass av det mäktigare slaget. Med andra ord inte en glass man serverar som kula, på kula, på kula i en strut, men som en liten efterrätt i en nätt kopp kanske? Gott nytt år vetja!
Saffransglass med granatäppelsirap
och pistagenötter
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
1 msk rosenvatten
granatäppelsirap
pistagenötter
Vispa grädden, rör därefter ner den kondenserade mjölken. Mortla saffran tillsammans med rosenvatten, blanda ner detta i grädden. Häll ut glassmeten i en fryslåda (1 liter). Rippla över granatäppelsirap. Sätt på lock och ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram en halvtimme innan servering. Servera med rostade pistagenötter som grovhackats.
Publicerad i glass, persiskt, persiskt nyår, saffran | Kommentarer (20) Skriv ut inlägg20 kommentarer till “Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
oj, vad gott. Hade just hunnit beundra räkmackan , så dyker det upp nya godsaker.
Mamma: Här går det undan i svängarna. Kom hit så får du smaka!
Oj jäklarns! Ser grymt ut!
Kim: Det var det! Som en lussebullsdeg i glassformat som någon sa. Det är lite svårt att komma ifrån lussebullskänslan när man lagar söta saker.
Ingredienser – check! Bara grädde och kondenserad mjölk som fattas. Hjälp så god den där glassen verkar vara!
Åsa: God men mäktig, mäktig men god. :-)
Jag som precis bestämde mig för bara några timmar sen att jag på söndag ska bjuda familjen på en saffransyoghurttårta med tydliga persiska inslag. Great minds think alike!
Ann-Louise: :-) Saffransyoghurttårta låter förtrollande gott, ser fram emot att få tjuvkika på resultatet sen!
Gott! Jag älskar både saffran och pistage så det här känns som ett vinnande koncept!
oh jag vill komma hem till dig o plugga o ata hemmagjord glass igen :)
Ser alldeles fantastiskt ut! Goda smaker i kombination i en liten kopp, kan det bli bättre?
Så gott och så fint!!
Nina: Hurra, testa vetja!
Isflingan: Ja, välkommen när du är hemma igen! :-)
Sandra: Jag vet inte, kan det? :-)
Hanna: Finglass i finporslin.
Oo vad det ser gott ut! Var kan man hitta granatäppelsirap, låter ju riktigt spännande?
Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.
Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg
Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.
Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.
Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!
Hälsningar
http://www.Fooduel.com
Matilda: Finns i välsorterade mataffärer, brukar stå på utrikeshyllorna. Gott till mycket, i vinbladsdolmar tex. :-)
Åhh det ser smaskens ut! Älskar färgerna i bilden, supersnyggt!
Du inspirerade mig till att göra glass igår, tack!
ÅH så gott det lät! Perfekta tillbehör ju :D Måste prova granatäppelsirap någon gång!
Johanna: Tack, det var snällt sagt!
Beata: Hurra!
Eleonore: Ja, sirapen är kul och god!