Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!

den 20 mars 2013, kl 19:36

Alla anledningar är anledning nog att fira! Idag hyllar vi det nya år 1392 på persiskt vis. Eller tja, nu är ju inte den här glassen någon traditionsenlig klassiker utan en efterrätt som uppfanns i det röda köket igår kväll. Man kan säga att jag gjorde glass av några av dom ingredienser som jag förknippar med det persiska köket; saffran, rosenvatten, granatäpplesirap och pistagenötter. Det här är alltså mitt tack tillbaka för alla finfina persiska recept jag fått testa genom åren. En god glass av det mäktigare slaget. Med andra ord inte en glass man serverar som kula, på kula, på kula i en strut, men som en liten efterrätt i en nätt kopp kanske? Gott nytt år vetja!

Saffransglass med granatäppelsirap
och pistagenötter
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
1 msk rosenvatten
granatäppelsirap
pistagenötter

Vispa grädden, rör därefter ner den kondenserade mjölken. Mortla saffran tillsammans med rosenvatten, blanda ner detta i grädden. Häll ut glassmeten i en fryslåda (1 liter). Rippla över granatäppelsirap. Sätt på lock och ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram en halvtimme innan servering. Servera med rostade pistagenötter som grovhackats.

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!”

  1. mamman kl 19:43, den 20 mars 2013

    oj, vad gott. Hade just hunnit beundra räkmackan , så dyker det upp nya godsaker.

  2. tina kl 19:44, den 20 mars 2013

    Mamma: Här går det undan i svängarna. Kom hit så får du smaka!

  3. Kim kl 19:47, den 20 mars 2013

    Oj jäklarns! Ser grymt ut!

  4. tina kl 19:49, den 20 mars 2013

    Kim: Det var det! Som en lussebullsdeg i glassformat som någon sa. Det är lite svårt att komma ifrån lussebullskänslan när man lagar söta saker.

  5. Åsa kl 19:52, den 20 mars 2013

    Ingredienser – check! Bara grädde och kondenserad mjölk som fattas. Hjälp så god den där glassen verkar vara!

  6. tina kl 20:01, den 20 mars 2013

    Åsa: God men mäktig, mäktig men god. :-)

  7. Ann-Louise kl 20:52, den 20 mars 2013

    Jag som precis bestämde mig för bara några timmar sen att jag på söndag ska bjuda familjen på en saffransyoghurttårta med tydliga persiska inslag. Great minds think alike!

  8. tina kl 21:34, den 20 mars 2013

    Ann-Louise: :-) Saffransyoghurttårta låter förtrollande gott, ser fram emot att få tjuvkika på resultatet sen!

  9. Nina kl 22:24, den 20 mars 2013

    Gott! Jag älskar både saffran och pistage så det här känns som ett vinnande koncept!

  10. Isflingan kl 01:39, den 21 mars 2013

    oh jag vill komma hem till dig o plugga o ata hemmagjord glass igen :)

  11. Sandras Matkrypin kl 08:12, den 21 mars 2013

    Ser alldeles fantastiskt ut! Goda smaker i kombination i en liten kopp, kan det bli bättre?

  12. Hanna kl 12:25, den 21 mars 2013

    Så gott och så fint!!

  13. tina kl 17:21, den 21 mars 2013

    Nina: Hurra, testa vetja!

    Isflingan: Ja, välkommen när du är hemma igen! :-)

    Sandra: Jag vet inte, kan det? :-)

    Hanna: Finglass i finporslin.

  14. Matilda kl 18:30, den 21 mars 2013

    Oo vad det ser gott ut! Var kan man hitta granatäppelsirap, låter ju riktigt spännande?

  15. Ana kl 18:57, den 21 mars 2013

    Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

  16. tina kl 19:24, den 21 mars 2013

    Matilda: Finns i välsorterade mataffärer, brukar stå på utrikeshyllorna. Gott till mycket, i vinbladsdolmar tex. :-)

  17. Johanna Bergqvist kl 04:20, den 22 mars 2013

    Åhh det ser smaskens ut! Älskar färgerna i bilden, supersnyggt!

  18. Beata kl 07:48, den 22 mars 2013

    Du inspirerade mig till att göra glass igår, tack!

  19. Eleonore- Kokboksutmaningen kl 09:37, den 22 mars 2013

    ÅH så gott det lät! Perfekta tillbehör ju :D Måste prova granatäppelsirap någon gång!

  20. tina kl 15:46, den 22 mars 2013

    Johanna: Tack, det var snällt sagt!

    Beata: Hurra!

    Eleonore: Ja, sirapen är kul och god!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen